NEVBİAD heyeti Nevşehir Valisi Ceylan'ı ziyaret etti


Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) Yönetim Kurulu, Kazım Tekin başkanlığında Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Ceylan, dernek üyelerinin bir kısmıyla geçen hafta İstanbul'da buluştuklarını hatırlatarak, NEVBİAD'ın yeni bir dernek ve sivil toplum kuruluşu olmasına rağmen Nevşehir'in İstanbul'daki hizmet elçisi konumunda bulunduğunu ifade etti. Şehrin geleceğinin yanında, burada veya ülkenin herhangi bir yerinde yaşayan Nevşehirlilerin sıkıntılarıyla ilgili olarak birlikte hareket edip çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi. Ceylan, "İstanbul'daki buluşmadan gerçekten çok memnun kaldım, çünkü Nevşehir için beklenen ve özlenen bir durumdu. Bu birlik ve beraberlik, inşallah bundan sonra aynı şekilde devam eder, birlikte hareket ederek çalışırız diye düşünüyorum. Burada hem geçmişi yâd edersiniz hem de buradaki o havayı bir kez daha teneffüs etmiş, memleket havası almış olursunuz." dedi.

NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Tekin ise dernekte arkadaşlarıyla yaptıkları değerlendirme sonucu geç kalmış ziyaretlerini yapma kararı aldıklarını belirtti. Derneğin yaklaşık bir yıl önce kurulduğunu, amaçlarının İstanbul'daki Nevşehirli bürokrat ve işadamları derneklerini biraraya getirerek, tek çatı altında hizmet vermelerini sağlamak olduğunu kaydetti. İstanbul'un, bir dünya şehri olarak birçok ulustan insanların yaşadığı, birçok uluslararası şirketin merkezinin bulunudğu bir yer olduğunu ifade eden Kazım Tekin, "Biz böylesine devasa bir şehirde Nevşehirliliğimizi, özümüzü, benliğimizi kaybetmeden oradaki ortama da layık yaşayabilmeyi, bu dayanışmayla gerçekleştirme amacındayız. Nevşehir'e yapabileceğimiz katkıları, Nevşehir'den İstanbul'a eğitim ve öğretim amacıyla veya başka amaçlarla gelen hemşehrilerimize katkılarımızı araştırıyoruz. Bu amaçlarla yola çıktık. Çok klasik bir hemşehricilik derneğinden öte bir vasıf taşıyoruz. Buradaki bütün arkadaşlarımızın katkısı, isteği, anlayışı bizim için son derece önemlidir. Dernekte bulunan arkadaşlarımız düşündüğümüz, uygulamaya koyduğumuz her çalışmaya büyük bir destek ve katkıda bulunuyorlar. Bu açıdan ben kendilerine her zaman müteşekkirim. Biz Nevşehirliyiz, özümüzden hiçbir zaman kopmadan, işadamı olarak veya bürokrat olarak çok güzel yerlerde, çok iyi yerlerde olan arkadaşlarımız var. Bunlarla gurur duyarak, ülkemize hizmette birbirimizle yarışarak bu çatı oluşumunu gerçekleştirdik. İnşallah başarılı bir şekilde de devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Ceylan, NEVBİAD Başkanı Tekin'e, Avanos ilçesinde yapılmış, Hitit motifli toprak bir çanak hediye etti. Heyet daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i de makamında ziyaret ederek dernekleri hakkında bilgi verdi, şehir için yapılabilecek projeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu.heyeti-Nevsehir-Valisi-Ceylani-ziyaret-etti-1972620.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber NEVBİAD heyeti Nevşehir Valisi Ceylan'ı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER