Nevruz, Teksas'ın başkentinde coşkuyla kutlandı


AUSTIN (CİHAN)- Raindrop (Yağmur damlası) Türkevi'nin Teksas'ın başkenti Austin'de düzenlediği Nevruz Festivali coşkulu geçti. Teksas Üniversitesi'nin sembolü tarihi saat kulesi önündeki meydanda toplananlar, Türk dünyasına ait tanıtım ve yemek stantlarına yoğun ilgi gösterdi.

Festivalde ikram edilen döner kebap, ev yapımı börek, çiğköfte, kısır, kurabiye, baklava, ayran ve çay gibi yiyecek ve içecekler tam not alırken sanatçı Seher Doğan'ın sergilediği Ebru sanatı uygulamaları, Türk ve Amerikalı ziyaretçiler tarafından hayranlıkla izlendi.

Kazakistan'dan gelen dombra ve flüt sanatçıları ile San Antonio'dan gelen Amerikalı Türk rock grubunun sahne performansları alkışlarla kaşılandı. Amerikalı öğrencilerden oluşan folklor grubunun Giresun ve genel olarak Karadeniz yöresinden oynadığı oyunlar ziyaretçileri coşturdu.

Şenliklere eşi ve oğluyla katılan David Huenlich, "Siz Türkler mükemmel organizasyonlar yapıyorsunuz. Takdir etmemek mümkün değil. Ayrıca mutfağınızın çok zengin olduğunu da belirtmeliyim." ifadeleriyle festivalden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Texas'ta yaşayan Türk müteşebbisler tarafından 2000'de kurulan Raindrop Türk evi eğitim, hayır, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet gösteriyor. Texas, Arkansas, Kansas, Oklahoma, Mississippi, New Mexico, Tennessee ve Louisiana eyaletlerinde şubeleri bulunan dernek düzenlediği aktivitelerle Türk kültürünü Amerikalılara tanıtıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Nevruz, Teksas'ın başkentinde coşkuyla kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER