Nevşehir'de hırsızlık zanlısı üç kişi tutuklandı


Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları neticesinde Aksaray'dan gelerek Nevşehir'de inşaat malzemeleri çaldıkları tespit edilen üç şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aksaray doğumlu olan U.C. (24 ), O.Y. (32) ve G.D. isimli üç şüpheli, beyaz renkli bir otomobille Nevşehir'e geldi. Şahıslar önce Nevşehir'in Nar beldesi, Yeni Mahalle Hacı Bektaş Bulvarı üzerinde M.Y.'ye ait Yaykent Sitesi inşaat alanından yaklaşık 30 bin TL civarında kablo ve muhtelif inşaat malzemelerini çaldı. Daha sonra ikinci hırsızlık olayını, Cevher Dudayev Mahallesi, Örnek Sokak üzerinde F.D.'ye ait Gürbüz İnşaat'tan 15 bin TL civarında kablo ve muhtelif malzemeleri çalarak gerçekleştirdiler.

Hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve faillerinin yakalanması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Olayları gerçekleştiren şahısların Aksaray'dan geldikleri, arka camında Osmanlı Tuğrası bulunan beyaz renkli bir otomobili kullandıkları tespit edildi.

Aracın özellikleri il genelindeki bütün birimlere iletildi. 2000 Evler Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi MEDAŞ önünde arka camında Osmanlı tuğrası bulunan beyaz renkli bir otomobilin seyir halinde olduğu görüldü. Hırsızlık olayına karışmış olabileceği değerlendirilerek, araç bir süre sonra durduruldu. Araçta bulunan iki şahsın sorulan sorulara çelişkili cevap vermeleri, ellerinde siyah renkli kablo yanıklarının olması ve şüpheli tavırlar sergilemeleri üzerine otomobilde arama yapıldı. Otomobilin bagajında yapılan kontrolde; demir kesme makası, pense, kertepeten, tornavida, İngiliz anahtarı, fener, demir cop ve küçük parçalar halinde yanmış vaziyette bakır kablo parçaları bulundu.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen bilgi sonrasında Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda Aksaray doğumlu olan şahıslar U.C. (24 ) ve O.Y. (32) gözaltına alınarak otomobille birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahıslar, alınan ifadelerinde belirtilen hırsızlık olaylarını kendilerinin gerçekleştirdiğini, yanlarında Aksaray'da oturan G.D.'nin de bulunduğunu, çaldıkları malzemeleri Aksaray'da bulunan bir hurdacıya 4 bin TL karşılığında sattıklarını söyledi.

Bir ekip Aksaray'a giderek üçüncü şüpheli olan G.D.'yi Aksaray Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin desteği ile yakaladı. Çalınan malzemelerin bir kısmı Aksaray'da belirtilen hurdacıda ele geçirildi ve sahiplerine teslim edildi.

Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adli mercilere sevk edilen üç zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Nevşehir'de hırsızlık zanlısı üç kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER