Nevşehir Külliyesi'nde minareler yükselmeye başladı


Nevşehir'in şehir vizyonuna önemli katkılar sağlayacak ve geleceğe aktarılacak en önemli eserler arasında değerlendirilen Nevşehir Külliyesi'nin yapımı devam ediyor. Külliyede 4 minarenin de yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.

Nevşehir'in Raşit Bey Mahallesi'nde devam eden külliye içerisinde taziye evi, imarethane gasilhane, gusülhane, morg, dini danışma birimi, konferans salonu, kütüphane, kitap satış birimleri, alimler konaklama odası, avlu ve revaklı kısmı ana ibadet mekanı ile iki katlı kadınlar bölümü ile birlikte aynı anda 11 bin 500 kişinin ibadet yapabileceği Selatin Camii yer alacak. Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de çok yakından takip ettiği Nevşehir Külliyesi'nin inşaatının kaba bölümü tamamlanırken, 4 yerinde göğe yükselecek 52.54 metre yüksekliğindeki minarelerinin de yapımı hızla devam ediyor.
Birbiri ardına gerçekleştirilen yatırımlarla büyüyen ve gelişen bir şehir görünümündeki şehirde, Nevşehir Külliyesi'nin, belediyenin katkılarının yanı sıra hayırsever vatandaşlarının destekleri ile en kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor. Nevşehir Külliyesi ile birlikte bu alanda Şehir Meydanı'da oluşturulacak. CİHAN
<< Önceki Haber Nevşehir Külliyesi'nde minareler yükselmeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER