Nevşehir Külliyesi'nin yapımı devam ediyor

Nevşehir Külliyesi'nin yapımı devam ediyor

Tarihinde Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'dan sonra yapılan en büyük külliye olma özelliğine sahip Nevşehir Külliyesi'nin yapımı hızla devam ediyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in bizzat yakından takip ettiği çalışmalar sonrasında ortaya çıkacak olan Nevşehir Külliyesi'nin minareleri dışında bu yıl sonuna kadar kaba inşaatının tamamlanması planlanıyor. Bu kapsamda Selatin Camii'ni çevreleyen bölgelerde küçük kubbelerin yanı sıra, ana kubbenin de kalıplarının oluşturulması çalışmalarında sona gelindi. Kubbe bölümünün betonla kaplanması ise ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği içerisinde yapımı devam eden külliye, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak. Kapalı mekanlarının yanı sıra, açık mekanları ile birlikte 16 bin 500 kişinin aynı anda ibadet yapabileceği Selatin Camii'nin de hizmete kazandırılacağı külliye bünyesinde ayrıca abdesthane, gasilhane, gusulhane, kütüphane, taziye evi, morg, konferans salonu, otopark, market ve dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatılar yer alacak.

Hayırsever vatandaşların destekleri ile aralıksız devam eden Nevşehir Külliyesi, 2016 yılında hizmet vermeye başlayacak. CİHAN
<< Önceki Haber Nevşehir Külliyesi'nin yapımı devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER