Nevşehir UMKE ekibi Hatay'dan döndü


Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Hatay'daki görevini tamamlayarak şehre döndü.

UMKE ekibi, Suriye'deki çatışmalar sebebi ile ülkemize sığınan Bayır-Bucak Türkmenleri için Hatay'ın Yayladağı ilçesi yakınlarında sınırın sıfır noktasına kurulan kamp içinde oluşturulan sahra hastanesinde göçmen ve yaralılara sağlık hizmeti vermek üzere görevlendirilmişti. Nevşehir UMKE'den Sağlık Memuru Aygen Taşpınar ve Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Muharrem Güleryüz, 10 günlük görevlerini tamamlayarak şehre döndü. Ekipler, Sahra Hastanesinde, ağır ve hafif yaralılara anında müdahale edip, gerekli durumlarda ambulansla Hatay'daki hastanelere sevk etti.

UMKE ekibi, görev dönüşü İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay'ı makamında ziyaret ederek, Hatay Yayladağ'da yaptıkları faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Nevşehir UMKE olarak bölgedeki çalışma koşullarının tüm zorluklarına rağmen üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yaptıklarını ifade eden Afetlerde Sağlık Hizmetleri il birim sorumlusu Aygen Taşpınar, Nevşehir'i, Hatay'ın Yayladağ ilçesinde en güzel şekilde hizmet vererek temsil ettiklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ise Yayladağ Sahra Hastanesi'ndeki görevlerinde 24 saat esaslı, gün aşırı nöbet tutarak fedakârlık gösteren UMKE ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Nevşehir UMKE ekibi Hatay'dan döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER