New York kar fırtınasına hazır


ABD'nin New York şehri, hafta sonu gelmesi beklenen kar fırtınasına hazır olduğu açıklandı. Şehir ve eyalet yöneticileri tüm tedbirlerin alındığını, fırtınaya ilişkin bilgilerin cep telefonu, radyo ve TV kanallarından duyurulacağını bildirdi.

Şehirde hayatı olumsuz etkileyecek kar fırtınası nedeniyle yaklaşık bir haftadır halkı uyaran yetkililer, buzlanma ve ısınma konusunda dikkatli olunmasını istedi. Eyalette, hafta sonu uçak ve tren seferleri iptal edildi.

Hava Durumu Kanalı (The Weather Channel) 'Janes" adını verdiği kar fırtınasının 20 eyalette görüleceği ve 85 milyon insanın etkileneceğini kaydetti.

Konuyla alakalı basın toplantısı düzenleyen New York Şehri (NYC) Belediye Başkanı Bill de Blasio, kar tipisine karşı tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti. Başkan de Blasio, zaman zaman saatteki hızı 80 km (50 mil) çıkacak olan tipi nedeniyle şehrin bazı bölgelerinde su baskınları yaşanabileceğini açıkladı. Blasio, yaklaşan tipinin 2012'de şehri vuran Sandy kasırgasından sonra en etkilisi olduğunu ifade etti.

'MESAİLER 12 SAATE ÇIKARILDI'

Belediye çalışanların mesailerini 12 saate çıkardıklarını anlatan belediye başkanı, vatandaşlara 24 saat hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı, şehirde 579 tuzlama aracı ile 1650 kar kürüme aracının hazır tutulacağını kaydetti. New York eyaleti Valisi Andrew Cuomo, sosyal medya ve basın yoluyla yaptığı açıklamada, hafta sonu tam mesai yapmaya devam edeceklerini ve tipiye karşı tüm hazırlıkları yakından takip ettiğini duyurdu.

Pazar günü öğle saatlerine kadar New York şehri ile Kuzey New Jersey'de etkili olması beklenen tipi 15 ila 30 cm arasında kar bırakması bekleniyor. Şehrin birçok bölgesinde hazırlanan barınaklardan evsizlerin de yararlanacakları bildirildi. Belediye ekiplerinin Federal Ulaştırma Bakanlığı ile koordineli çalışacağı kaydedildi. Çöp toplama işlemlerinin devam edebilmesi içinde tedbir alındığını belirten yetkililer, günlük yaşamın en az fırtınadan etkilenmesi için çalıştıklarını vurguladı.

'UÇAK VE TREN SEFERİ İPTAL EDİLDİ'

JF Kennedy, LaGuardia ile Newark uluslararası havalimanlarında binlerce uçak seferinin iptal edilmesi bekleniyor. ABD'nin ve dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden olan American Airlines bu üç havalimanındaki tüm uçuşlarını cumartesi öğleden sonra iptal ettiğini duyurdu. Firmanın pazar sabahı içinde tüm uçuşlarını iptal etmesi bekleniyor. Diğer havayolu şirketlerinin de New York ve civarına hafta sonu uçuşlarını iptal etmeleri bekleniyor.

Uçak seferleri gibi kar fırtınasının etkili olduğu şehirlerde de tren seferleri iptal edildi. Yetkililer, cep telefonları ile yerel radyo ve tv kanallarından
fırtınaya ilişkin bilgilerin duyurulacağı belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber New York kar fırtınasına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER