New York'ta teröre lanet mitingi


Türkiye'de artan terör saldırıları ABD'nin New York şehrinde protesto edildi. Türk

Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından New York'taki Union Square'de düzenlenen 'Şehitlerimizi Anma ve Teröre Lanet Mitingi'nde PKK terör saldırıları protesto edildi. Şehit olan güvenlik güçleri ve siviller de anıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan gösteride "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganları atıldı.

Mitingde konuşma yapan TADF Başkanı Atilla Pak, Türk-Amerikan toplumu olarak hem şehitleri anmak hem de terörü lanetlemek için bir araya geldiklerini söyledi. Her geçen gün ve saat toplumda kapanması zor yaraların açılmasından korktuklarını belirten Pak "Bir yandan polislerimiz bir yandan Mehmetçiklerimiz artan hain saldırılarda şehit düşmüşlerdir. Bu durum bizi üzmektedir. TADF olarak bu olayları şiddetle ve nefretle kınıyoruz." dedi.

Daha fazla zaman kaybetmeden terörün kökünün kazılması gerektiğini belirten Pak, "Ülkemizin terör olaylarını çok sık yaşadığı bugünlerde bizim gibi sivil toplum örgütlerine büyük işler düşüyor. Bu dönemde devletimize ve bu mücadeleye katılan güvenlik güçlerine desteğimizi göstermemiz gerekir. Türkiye'den kilometrelerce uzakta bile olsak, yaşanan en küçük terör saldırısı, içimize adeta bir kor ateşi gibi düşüyor. Gurbetteki vatandaşlar olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız." şeklinde konuştu. Terör olaylarına karşı herkesin birlik olması gerektiğini kaydeden TADF başkanı, Türkiye'de yılların farklı kültürdeki insanların bir arada yaşadığını ve bunu kimsenin bozamayacağını belirtti.

'PROVOKASYONA GELMEYİN' UYARISI

TADF Başkan Yardımcısı ve Genç Türkler (Young Turks) Derneği Başkanı Tulga Tekman da Türkiye'de yaşanan olaylarda Türk milletinin provokasyona gelmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Tekman, "Biz o topraklarda yüzyıllardır birlikte yaşayan insanlardık. Tâ ki emperyalizmin oyununa gelene kadar. Yeni dünya düzeninde oynanan oyunların bir parçası olmak istemiyoruz. Terörist eylemlere karşı bütün Türk milletinin uyanık olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Protestoya katılanlar miting alanında dev bir Türk bayrağı açtı. Katılımcılar "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Teröre karşı birleştik", "HDP yalan söylüyorsun, katliam suçunla yüzleş" "New York Times ve CNN, Türklerin görüşlerini sansürlemeye son verin" "Ortadoğu'da Kürdistan gibi bir ülke yok" yazılı Türkçe ve İngilizce pankartlar açıldı.

Mtinge katılanlar daha sonra sessizce dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber New York'ta teröre lanet mitingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER