"Trump bir despotu daha ağırladı"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 14 2019
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beyaz Saray'da ağırladı. Amerikan medyasına göre "görüşmenin verimli geçtiğine" dair emare yok. New York Times gazetesi Trump' için, "Erdoğan ile buluşarak bir despotu daha ağırladı." ifadelerini kullandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye dair haber ve yorumlarda iki ismi yönelik eleştiriler dikkati çekti.
New York Times gazetesinin editoryal görüş bölümünde "Erdoğan ile buluşarak, Trump bir despotu daha ağırladı" başlıklı makalenin alt başlığında, "Türk Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinden Amerika Birleşik Devletleri tam olarak ne elde etti? sorusu yöneltildi.
New York Times gazetesi adına görüşmeyi takip eden Beyaz Saray muhabiri Michael Crowley'nin haberinin başlığında "Onun büyük hayranıyım. Trump, Erdoğan'ı sıcak karşıladı." ifadesi yer aldı.
AMERİKAN SİYASETİ ROTASINDAN ÇIKTI
Crowley'nin makalesinde, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekâtın akabindeki gelişmelere atıflar yapıldı.
Gazetenin Beyaz Saray muhabiri olan Crowley, Türkiye'nin askeri harekât ile bölge eksenli Amerikan siyasetinin rotasından çıktığını, ancak Trump'ın, Erdoğan ile görüşmeleri sırasında, bu hususta hissedilir bir tavır ortaya koymadığını kaydetti.
Makale, "Günün sonunda Erdoğan'ın ziyaretinin verimli olup olmadığı belirsiz kaldı. Beyaz Saray açıklaması, somut bir anlaşma olmadığını gösteriyor." ifadesiyle sonlandı.
ZİRVENİN VERİMLİ GEÇTİĞİNİ İSPAT EDECEK EMARE YOK!
Makalede Trump'ın Erdoğan'ı ağırlamaması için; Amerika'nın Kürt müttefiklerini saldırmalarından, S-400 krizine ve Türkiye'de gazetecilere yönelik baskılara kadar çok fazla sebep olduğu vurgulandı.
Zirvenin "çok iyi ve verimli" geçtiği şeklindeki demeçleri kanıtlayacak bir emarenin bulunmadığına işaret edilirken, S-400 krizinin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


