New York Times'ten Türkiye iddiası

New York Times, İBB verilerine dayandırdığı haberinde sadece İstanbul'da geçtiğimiz yılın aynı zamanına göre 2 bin 100'ün üzerinde daha fazla ölümün olduğunu belirterek, Covid-19 ölümlerinin kayıtlara geçmediğini iddia etti.

SHABER3.COM

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği Covid-19 istatistikleri sorgulanmaya devam ederken, yandaş medyanın Sağlık Bakanlığından önce ve farklı verilerle vermesinin ardından akıllardaki soru işaretleri artmıştı.

New York Times, 11 ülkede en az 28 bin kayıtlara geçmemiş Covid-19 ölümünün olduğu iddiasını ortaya atarken; il il de bu ölümleri inceledi.

İstanbul NYT'nin incelediği kentlerden biri olarak dikkat çekti. İBB'nin verilerine dayandırılan haberde, 9 Mart ile 12 Nisan arasında yalnızca İstanbul'da geçtiğimiz yılın aynı zamanına göre beklenenden 2 bin 100'ün üzerinde daha fazla can kaybının olduğu ifade edildi. Bu da hükûmetin açıkladığı resmi verilerin yaklaşık 2 katına denk geliyor.

Öte yandan, mart ayının ortasında ölümlerdeki ciddi artışa dikkat çekilerek "Henüz Türkiye'de ilk Covid-19 vakası duyurulmadan haftalar önce, yani şubat ayında, birçok insanın enfekte olduğuna işaret ediyor" ifadeleri kullanıldı.
<< Önceki Haber New York Times'ten Türkiye iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER