"Neye göre tutukluyorlar bilsek de biz de öğrencilere mahçup olmasak"
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 18 2020
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Gökçen Taner’den Sulh Ceza hakimlerine çağrı geldi: “Bir toplantı düzenlense, hukuk fakültesindeki hocalara bir öğretseler ‘tam olarak neye göre’ tutukluyorlar. Biz de öğrencilerimize mahcup olmasak böylece.”
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Gökçen Taner’den, Sulh Ceza hakimlerine sert bir eleştiri geldi. Taner, sulh ceza hakimlerinin bir toplantıyla hukuk fakültesindeki hocalara ‘tam olarak neye göre’ tutuklama yaptıklarını öğretmelerini isteyerek, “Biz de öğrencilerimize mahcup olmasak böylece” dedi.
‘KÜÇÜK BİR RİCAM VAR: NEYE GÖRE TUTUKLUYORLAR?’
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Doç. Dr. Fahri Gökçen Taner, “Eğer mümkünse sulh ceza hakimlerinden küçük bir ricam var. Bir toplantı düzenlense, hukuk fakültesindeki hocalara bir öğretseler ‘tam olarak neye göre’ tutukluyorlar. Biz de öğrencilerimize mahcup olmasak böylece, CMK’da tutuklamanın şartları var ama bir de şunlar var diye anlatsak” değerlendirmesinde bulundu.

“ATILAN TWEET SAYISINA GÖRE TUTUKLAMA KARARI VERİLİYOR”
Taner’in paylaşımına yorum yapan Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Profesörü Zeynel Kangal ise “Şüphelinin ünlü olup olmamasına ve günlük atılan tweet sayısına göre tutuklama kararı veriliyor. Böylece halkımız yargı sürecine katıldığından daha demokratik hale geliyoruz” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







