Niğde'de kamu hastanelerinde 25 bin 300 ameliyat ve 4 bin 150 doğum gerçekleşti


Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı 5 sağlık tesisinde 2015 yılında yaklaşık 1 milyon 500 bin hastaya sağlık hizmeti verildi. Aynı dönem içerisinde kamu hastanelerinde 25 bin 300 ameliyat ve 4 bin 150 doğum gerçekleşti.

Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, 2015 yılı içerisinde 1 milyon 500 bin kişiye sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Balcı, "4 Devlet Hastanesi, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizle ilimize hizmet vermekteyiz. Niğde Kamu Hastaneleri Birliği'nin 2015 yılı verilerine göre, birliğimize bağlı 4 Devlet Hastanesi, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve acil hizmetler dahil 1 milyon 500 bin kişiye poliklinik hizmeti verildi. Toplam 744 yatak kapasitesi bulunan hastanelerde 143 uzman hekim görev yapmaktadır. Niğde'de Genel Sekreterliğimize bağlı hastanelerde; 25 bin 300 ameliyat, 2 bin 800 normal doğum, bin 300 sezeryan, 500 anjio ve 50 bin hastamıza yatarak tedavi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz sene içerisinde inşaatı tamamlanan Çiftlik İlçe Devlet Hastanesi'nin yeni ve modern binasına taşındı." şeklinde konuştu.

Ulukışla ve Bor ilçe hastanelerinde de yeni hastane inşaatlarının hızla devam ettiğini hatırlatan Balcı, "Sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaşması tıbbı ve teknik olarak gelişmesi tedavi sayılarının artmasına dolayısıyla vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun kamu hastanelerini tercih etmesine neden olmuştur." dedi.

İl dışına sevkleri azaltmak için birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Balcı, "Niğde'yi sağlık merkezi haline getirmek ve hastalarımızın tüm sağlık imkânlarından yararlanabilmelerini sağlamak ve il dışına sevkleri azaltmak adına pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Birliğimize bağlı tüm hastanelerimizde çalışan personelimiz sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızın memnuniyetinin artması modern sağlık hizmetlerini ve çağın teknolojik gelişimlerini yakından takip ederek en kaliteli sağlık hizmetini sunma gayretindeyiz. Hastanenin yatak sayısı, yoğun bakım ve hizmet kapasitesinin değişik alanlarda artırılması ile her geçen gün daha çok hastaya hizmet verebilme imkanı sağlamaya çalışmaktayız. Bu hizmetlerin sunumunda zaman zaman aksaklıklar yaşanmış olsa da bu aksaklıkların azaltılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."

Sağlık hizmeti sunan hastane idari kadrolarına ve çalışan personellere de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Balcı, "Vatandaşlarımıza bu hizmet sunulurken elbette idari kadrolarımız ve çalışan personellerimiz büyük özveride bulunmuşlardır. Aynı çalışma gayretini ve özveriyi sağlık çalışanlarımızın 2016 yılında da göstereceklerine olan inancım tamdır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Niğde'de kamu hastanelerinde 25 bin 300 ameliyat ve 4 bin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER