Niğde'de yağmur sonrası kasabalar sular altında kaldı


NİĞDE (CİHAN)- Niğde'de aşırı yağışların ardından derelerin taşması sonucu birçok kasaba sular altında kaldı. Vatandaşlar, yetkililerin duyarsız kalmasından şikayet etti.

Niğde genelinde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, birçok kasabada sele sebep oldu. Yağışlı havanın ardından derelerin taşması sonucu Çavdarlı, Melendiz, Alay, Kiledere kasabalarında evler ve araziler sular altında kaldı.

Alay kasabasında vatandaşlar evlerinin önüne biriken yağmur sularını kovalarla boşaltmaya çalıştı. Vatandaşlar, evlerine ve patates tohumlarının bulunduğu depolara su girmemesi için ücretli tuttukları kepçelerle toprak getirerek su önüne set çekmeye çalıştı. Kasaba halkı, yetkililerin duyarsız kalmasından şikayet etti, yardım gelmemesine tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, sekiz aydır hiçbir milletvekilinin kasabalarına uğramadığını söyledi.

Alay kasabası Hürriyet Mahallesi Muhtarı Şenol Soylu, "Köyümüz şu anda tehlike altında, 5 saattir çalışmalarımız sürüyor. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar var. Valilik tarafından 1 tek araç gönderildi. Kasabamıza gerekli yardımlar acilen yapılmalıdır." diye konuştu. Bir diğer mahalle muhtarı Yusuf Demirbaş ise her yağmur sonrası kasabalarının bu hale geldiğini söyledi.

Çiftçilik yapan Fatih Soylu, "Kendi imkanlarımızla suları su motorları kurarak depolarımızdan dışarı atmaya çalıyoruz. Buğdaylarımız, yoncalarımız su altında. Evlere giriş çıkış yok artık. Bazı evlere girmek için bot lazım. Yetkililerden acilen yardım bekliyoruz." dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Ceylan ise partisinin belediye başkanına tepki gösterdi. Ceylan şunları söyledi: "Bu dere ile ilgili bakanlığımıza ve vilayetimize gönderdiğimiz dilekçelere rağmen kasabamız sular altında. AK Partili belediye başkanımız görevini yapmadığı için kasabamızın halini görüyorsunuz. 10 bin TL maaş almak değil. Gelsinler bu vatandaşın zararlarını karşılasınlar."

Kasaba halkı, derenin taşma ihtimaline karşı kepçe ve ellerindeki küreklerle nöbet tutuyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Niğde'de yağmur sonrası kasabalar sular altında kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER