Niğde Sağlık Müdürü Yücel: Şu an domuz gribi demek doğru olmaz paniğe kapılmayın


Niğde Devlet Hastanesi'nde domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel açıklama yaptı. Yücel, "Şu an domuz gribi demek doğru olmaz, hızlı ilerleyen bir akciğer enfeksiyonu olabilir. Halkımızın paniğe kapılmasına gerek yok, mevsimsel olarak bu tür rahatsızlıklar olabiliyor." dedi.

Şüphelerle ilgili ilk resmi açıklamayı Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel yaptı. Yücel açıklamasında vatandaşların paniğe kapılmamasını, ölümlerin yüksek ateş ve akciğer enfeksiyonu tanısıyla zatürreden kaynaklanabileceğini söyledi. Yücel, ayrıca ölen kadınlardan numune alınarak Sağlık Bakanlığına gönderildiğini bildirdi.

Yücel, "İlimizde son 3 gündür, özellikle hastanelerimizde mevsim itibari ile havaların da birden soğumasıyla, kar yağmasıyla beraber bu mevsimlerde normal gribal nezle gibi hastalıklarda bir artma oldu. Yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük gibi şikayetlerle 3-4 gündür hastanelerde daha önceye göre bir miktar artış var. Çarşamba ve Perşembe günü vakamız geldi, bunlar yoğun bakıma alındı. Bu hastalarımızdan birisi hayatını kaybetti. Yine 2 gün önce bir hastamız yüksek ateş ve akciğer enfeksiyonuyla bir hastamız müracaat etti ve gece 01.30'da hayatını kaybetti. Zaten daha önceki 62 yaşındaki vefat eden hastamız da KOAH hastalığı da var. Bu hastalarımız zatürreden de ölmüş olabilir. Her iki vatandaşımızdan numune alındı ve bakanlığa gönderildi. Şu an domuz gribi demek doğru olmaz, hızlı ilerleyen bir akciğer enfeksiyonu olabilir. Halkımızın paniğe kapılmasına gerek yok, mevsimsel olarak bu tür rahatsızlıklar olabiliyor. Yüksek ateş, yorgunluk kırgınlık bir durumu olan vatandaşımız hastanelere başvurmasında büyük önem var." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Niğde Sağlık Müdürü Yücel: Şu an domuz gribi demek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER