Nijerya’da dev eğitim hamlesi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 10 2016
Paylaş
X Post
Batı Afrika ülkesi Nijerya’nın hem genç işsizliği ile mücadele hem de eğitimin yaygınlaştırılması için tek seferde 500 bin öğretmen alımı yapacağı açıklandı.

Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin geçen yıl işbaşı yapması sonrasında iktidarında hazırlattığı ilk bütçede 500 milyar Nijerya Nairası (7,3 milyar TL) ayrılan ‘sosyal yatırımlar’ kapsamında yapılacak alımlar için resmi başvurular pazar gününden itibaren yapılabilecek.
Başkan Yardımcısı Yemi Osinbajo’nun makamından yapılan açıklamada ‘N-Power Teach’ adı verilen ve yarım milyon yeni üniversite mezununa öğretmenlik fırsatı sunacak proje dışında iki farklı proje kapsamında da özellikle teknoloji ve inşaat alanlarında eğitilmek üzere de toplam 100 bin yeni alımın yapılacağı duyuruldu.
Gerek öğretmenlik gerekse bu diğer alanlarda iş sahibi olmak isteyen adayların başvurularını yapabilmeleri için de www.npower.gen.ng portalını açan Abuja hükümeti, adaylara mesleki eğitimleri süresince de maaş ödeneceğini belirtti.
350 lira maaş ve bilgisayar
Resmi açıklamaya göre başvurular sonrasında belirlenen öğretmen adaylarına ayda 23 bin naira (yaklaşık 350 lira) maaş ve bir de bilgisayar verilecek.
Yeni öğretmenler, ilk ve ortaöğrenimin yanı sıra tarım, kamu sağlığı, toplum ve yetişkin eğitimi alanlarında da istihdam edilecek.
Hem nüfus hem de ekonomi olarak Afrika’nın en büyüğü olan Nijerya’da kişi başına düşen milli gelir 2600 dolar düzeyinde. 180 milyonluk ülkede her iki kişiden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gergerlioğlu Kamuoyuna Duyurdu: Dört Gündür Kayıp Olan Bora Arslanoğlu İçin İşkence ve Kaçırılma İddiası2.Eski AKP’li Tayyar’dan Hükümet ve Yargıya Sorular: "830 Milyar Lira Buharlaştı, Mal Varlıklarına El Konmalı"3.Bakan Tekin’den Ara Tatil Açıklaması: “180 İş Günü Takvimi Çakıştığında Ara Tatil Yapılmayabilir”4.Anayasa Mahkemesi’nden Özgür Özel Kararı: İfade Özgürlüğü İhlal Edildi, 50 Bin TL Tazminat Ödenecek5.Fon Krizi Kapsamanıda Altunç Komova Tutuklandı
6.Silivri'deki Şüpheli Ölüme İlişkin Yeni Görüntüler Dosyada: Kahve Bardağını Yıkamış7.Fon Vurgununda 5 Yeni Gözaltı! İşte O İsimler8.131 Fonun Tasfiyesi Yetmez: Özlale'den SPK, BDDK ve MASAK İçin Geriye Dönük İnceleme Çağrısı9.Kavala Dosyasında Strasbourg Basıncı: "Mahkûmiyetin Tüm Sonuçlarını Derhal Kaldırın"10.Google’dan Yapay Zekâ İtirafı: Gemini Test Sırasında Kazara Üç Şirkete Sızdı

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Gergerlioğlu Kamuoyuna Duyurdu: Dört Gündür Kayıp ...

Eski AKP’li Tayyar’dan Hükümet ve Yargıya Sorular:...

Bakan Tekin’den Ara Tatil Açıklaması: “180 İş Günü...

Anayasa Mahkemesi’nden Özgür Özel Kararı: İfade Öz...

Fon Krizi Kapsamanıda Altunç Komova Tutuklandı



