'Nikah' açıklamasından 2 yeni bilgi çıktı

Türkiye'nin terör örgütüyle mücadelede 8 şehidi toprağa verdiği gün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızının düğününe katılması sosyal medyada büyük eleştiri almıştı. Önce “askeri bir yetkili” tarafından medyaya yapılan isimsiz açıklamalar, kamuoyunda büyüyen tepkiyi dindiremiş olmalı ki, Genelkurmay Başkanlığı bu kez durumu, resmi yazılı bir duyuruyla açıklamak gereği duydu. Ancak Genelkurmay’ın açıklamasından, kamuoyunun bilmediği bir unsur daha ortaya çıktı. Sözcü'nün haberi;

'Nikah' açıklamasından 2 yeni bilgi çıktı

Cumhurbaşkanı’nın kızı Sümeyye’nin düğününe, sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katılmamış; tüm kuvvet komutanları da Genelkurmay Başkanı ile birlikte düğünde hazır bulunmuşlar. Genelkurmay açıklamasında bu bilgi, şu satırlardan ortaya çıktı;

“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, Komuta Heyeti ile birlikte, 14 Mayıs 2016 tarihinde saat 13:00’te; Çukurca’da hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin Ankara Kocatepe Camiinde düzenlenen cenaze törenlerine katılmışlardır.Müteakiben, aynı Komuta Heyeti, aynı gün saat 15:00’te, İstanbul’da düzenlenen nikah törenine, devlet protokolü çerçevesinde katılmışlardır.”



ÖZEL NİKAHTA, “DEVLET PROTOKOLÜ”

Genelkurmay açıklamasında dikkat çeken bir başka unsur ise, TSK’nın Sümeyye Erdoğan’ın nikahını “devlet protokolü çerçevesinde” algıladığının ortaya çıkması.

Oysa nikah ve düğünler, kimin düğünü olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti “resmi devlet törenleri” kapsamında yer almıyor. Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı uyarınca, “özel organizasyonlar” olan düğün ve nikahlarda, “devlet protokolü” uygulanması da sözkonusu değil.

Düğünün evsahibi Cumhurbaşkanı bile olsa, bu organizasyon Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve Cumhuriyetin bugüne kadar olan geleneklerinde, “resmi organizasyon” olarak yer almıyor.

Kaynak - Haberin tamamı Sözcü
<< Önceki Haber 'Nikah' açıklamasından 2 yeni bilgi çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER