'Nikotin bağımlılığının tedavi masrafını SGK karşılamalı'

'Nikotin bağımlılığının tedavi masrafını SGK karşılamalı'

Türk Toraks Derneği, sigara bırakmada kullanılan ilaçların SGK tarafından karşılanmadığını, nikotin bağımlılığı bir hastalık olarak tanımlandığına göre bunun tedavisinin Kurum tarafından ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Türk Toraks Derneği, sigara bırakmada temel noktanın kişisel kararlılık olduğunu, motivasyonu ve çabası olmadan sigaranın bırakılamayacağınını bildirdi. Bugün için tüm dünyada uygulanan yöntemin sigarayı bırakmaya karar vermiş kişilerde motivasyonel destek ve buna eklenen ilaç tedavisi olduğu bildirildi. Ayrıca sigara bırakmada kullanılan ilaçların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmadığına dikkat çekilerek, "Nikotin bağımlılığı bir hastalık olarak tanımlandığına göre bunun tedavisinin SGK tarafından ödenmesi gerekir." denildi.

Derneğin yaptığı yazılı bilgilendirmede, sigara bırakmada temel noktanın kişisel kararlılık olduğu, tüm dünyada uygulanan yöntemin sigarayı bırakmaya karar vermiş kişilerde motivasyonel destek ve buna eklenen ilaç tedavisi olduğu ifade edildi. Hastalara mutlaka motivasyonel destek sağlanması gerektiğine işaret edilerek, her yıl kendi kendine sigarayı bırakanların oranı yüzde 3 iken motivasyonel destek ve ilaç tedavisi ile bu oranın yüzde 50'lerin üzerine çıktığı kaydedildi. Dernek, sigara bırakma konusunda ilk denemesinde başarılı olamayan insanların asla bırakmaktan vazgeçmemesi gerektiği, mutlaka tekrar denemeleri gerektiğini vurguladı. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER