Nilüfer'de kadınlar şiddete karşı yürüdü


Bursa'da '25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü' kapsamında düzenlenen yürüyüşte erkek şiddetinin durması için kadınlar hep birlikte bağırdı.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi'nin 'bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' sloganıyla düzenlediği yürüyüşte kadınlar şiddetin son bulması için haykırdı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi bu kapsamda 16 gün boyunca farkındalığı artıracak ve bilinçlenmeyi sağlayacak etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler 'bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle başladı.

Bu önemli günde eslerini daha gür çıkarmak isteyen kadınlar Nilüfer Kent Konseyi önünde toplandı. Çok sayıda kadının katıldığı yürüyüşte Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin kadın çalışanları, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Nilüfer'deki Kadın Derneklerinin üyeleri, Nilüfer Kadın Korosu üyeleri ile Transbirey ve LGBT üyeleri de yer aldı.

Kadınlar üzerinde 'Şiddete tacize tecavüze son', 'Hamileyim kime ne sokaktayım sana ne', 'Susmadık susmayacağız', 'Korkmadık korkmayacağız', 'Kadınlar vardır', 'Adalet istiyoruz' yazılı dövizlerle Kent Konseyi önünden Nilüfer Belediyesi Halk Evi'ne doğru yürüdü. Sloganlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşü çevreden geçenler de ilgiyle izledi. Kadınların 'şiddete dur' demek için gerçekleştirdikleri yürüyüş Halk Evi önünde tamamlandı.

ERKEK ADALET GERÇEK ADALET İSTİYORUZ

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nebahat Ulugül tüm kadınlar adına yaptığı açıklamada Özgecan ve onun gibi şiddet sonucu yaşamını yitiren kadınların hatırası için sokaklarda olduklarını belirterek, "Her gün binlerce kadının Türkiye'de taciz, tecavüz ve şiddete maruz kalıyor. Neredeyse her gün bir kadın, erkeklerce katlediliyor. Koruma talebinde bulunan kadınlar, katillerinin yanına geri gönderiliyor. Katledilen, tecavüze uğrayan kadınların katilleri, tecavüzcüler mahkeme salonlarında uygulanan iyi hal, haksız tahrik, saygın tutum ve en son olarak da bir daha yapmaz indirimleri ile erkek adalet tarafından ödüllendiriliyor." dedi.

Kadınlar Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde basın açıklamasının ardından kadınlar; 'Yaşasın kadın dayanışması, 'Susma haykır kadınlar öldürülmesin', 'Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' gibi sloganlar atarak kadın dayanışması ve erkek şiddetinin son bulması için haykırdı.

Kadınlar daha sonra Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda 'Dünyayı Turuncuya Boyayalım' adlı Atölye Çalışması'na katıldı. Yün yumağı, kördüğüm, sessizliği kırmak, kazan, yüzüm nerede isimli atölyelere katılan kadınlar günün anlamına uygun etkinlikler gerçekleştirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Nilüfer'de kadınlar şiddete karşı yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER