‘Niye burs aldınız?’ gözaltısı

Ağrı’da dün skandal bir gözaltı yaşandı. 4 kadın öğretmen, öğrencilik yıllarında aldıkları burslar gerekçe gösterilerek sabahın ilk ışıklarıyla emniyete götürüldü. Gözaltına alınan bir öğretmenin 8 aylık bebeği, annesini emmek için 2 saatte bir emniyete getirdi.

AKP'li belediye yurdu kapatıp öğrencileri sokağa attı

Video: Arşiv

Terör örgütü IŞİD ve PKK, ardı ardına düzenlediği saldırılarla can almaya devam ederken, emniyet mütedeyyinlerin peşinde. Hemen her terör saldırısının ardından paralel iftirasıyla operasyon yapılıyor. Gaziantep Emniyet’ine düzenlenen bombalı saldırının ardından yine aynı iddiayla baskınlar yapıldı. Ağrı’da polis ekipleri, dün saat 07.00 sularında 7 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi. 4 kadın öğretmen, öğrencilik yıllarında aldıkları burslar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Emniyete götürülen öğretmenlere, bursları nerelerde harcadıkları soruldu. Öğretmenler, kendilerine isnat edilen ‘silahlı terör örgütüne üyelik, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik’ gibi suçlamaları kabul etmedi.

8 AYLIK BEBEK, SÜT İÇİN 2 SAATTE BİR EMNİYETE GETİRİLDİ

Öğretmenlerden birinin 8 aylık bebeği olduğu belirtildi. Annesini emmesi için 2 saatte bir emniyete getirilen bebeğe babasının baktığı öğrenildi. Emniyette uzun süre ifadesi alınmayan öğretmenin bebeğinin sürekli ağladığı kaydedildi. Avukat Fatih Kaya, öğretmenlerin aldıkları sosyal yardımlaşma burslarının müfettişler tarafından defalarca denetlendiğini ifade etti.

Eski rektör ve akademisyenlere  gözaltı

Paralel iddiasıyla dün Kahramanmaraş merkezli 3 ilde daha operasyon vardı. Cumhuriyet başsavcılığı talimatıyla Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep’te belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Arama yapılan evlerde bazı evraka el konulurken, Sütçü İmam Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, üniversitede halen görevli bazı akademisyenler ve Lale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı G.Ö. ‘nin de aralarında bulunduğu toplam 23 şüpheli gözaltına alındı.

Kız yurdunu resmi gerekçe bile göstermeden kapattılar

Erzurum’da 40 kız öğrencinin barındığı özel bir öğrenci yurdu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından resmi bir gerekçe gösterilmeden 30 gün süre ile kapatıldı. Lisan Yerleştirme Sınavı’na (LYS) az bir zaman kala yurtlarından çıkarılan öğrenciler, başka yurtlara ve yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldılar. Alınan bilgilere göre, milli eğitim müdürlüğü, yurdun kapatılacağına dair resmi yazıyı 29 Nisan’da yurt yetkililerine ulaştırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onay vermesi ile de yurdun kapısına dün mühür vuruldu. Karara tepki gösteren yurt yetkilileri, geçtiğimiz yıl denetimden geçtiklerini ve kendilerine herhangi bir uyarı yazısının gönderilmediğini belirtti.

Kaynak: Yarına Bakış Gazetesi
<< Önceki Haber ‘Niye burs aldınız?’ gözaltısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER