"Niye şaşırıyorsunuz ki?"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 9 2016
Bakan Yıldırım, 3. köprü ücretlerinin sorulması üzerine 'Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var. Bu maliyet de, köprüyü kullanacak araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. Her hizmetin bir bedeli var' dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi 3. Ulaştırma Bakanları Toplantısına katıldı.
Toplantıya Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Argynbek Malabaev, Azerbaycan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Musa Panahov da katıldı. Toplantıda Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları İşbirliği Anlaşması imzalandı.
Bakan Yıldırım, toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Yıldırım, “Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu önemli bir halkayı teşkil ediyor. Bu demiryolunun tamamlanması ile birlikte, Avrupa ile Uzakdoğu arasında Kafkaslar üzerinde doğrudan bağlantı gerçekleşmiş oluyor. Bu proje sadece, Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan projesi değil, aynı zaman da Uzakdoğu, Avrupa ve Orta Asya'nın ortak projesi. Bu halkayı tamamlamadığımız zaman tarihi İpek Yolu eksik kalmış olacak. Projede bazı arzu etmediğimiz gecikmeler oldu. Ancak bütün bu gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve 2016'nın sonu itibariyle burada trenleri yürütmüş olacağız. Öncelikle yük taşımacılığı daha sonra da yolcu taşımacılığı mümkün hale gelecek" dedi.
"TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNUN BİR GÖSTERGESİ OLARAK BU HAT DEVREYE GİRMİŞ OLUR"
Bakan Yıldırım, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Selanik ile İstanbul arasında hızlı tren planladıkları şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:
“Sayın Başbakanımız ile Yunanistan Başbakanı'nın dünkü görüşme öncesinde ortak bir görüş olarak ifade ettikleri bir projedir. Biz İstanbul'dan Edirne'ye kadar yüksek hızlı tren yapımını bu sene başlatacağız. Bu proje Türkiye tarafından bahsedilen projenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Benzer şekilde Avrupa Birliği ortaklık öncesinde katılım fonlarını kullanmak suretiyle Yunanistan'da da devamı yapılınca, bu bahsedilen proje gerçekleşmiş olacak. Bizim taraf zaten belirli bir aşamaya geldi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...


