NNYÜ öğrencileri İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı

NNYÜ öğrencileri İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde (NNYÜ) öğrenim gören 110 öğrenci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Adana'da düzenlenen İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı.

Yenilikçi çalışmaların ihracatla buluşması ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması için Adana Sheraton Otel'de düzenlenen etkinliklere katılan NNYÜ öğrencileri iki gün boyunca kendi alanında başarısını kanıtlamış şirketlerin üst düzey yöneticilerinin, iş adamı, gazeteci ve yazarların konuşmacı olduğu konferans, panel, work shop ve söyleşilere katılarak, konuşmacıların bilgi ve tecrübe paylaşımlarından faydalanma imkanı buldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Fillandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahdi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran- Symes, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı gibi pek çok önemli ismi öğrencilerle bir araya getiren İnovasyon Haftası Etkinlikleri'nde 'İş Dünyası ve İnovasyon', '3D Baskı ve Üretim Teknolojisinin Geleceği', 'Türk İş Dünyası', 'Sıra Dışı Kadınlar', 'Geleceğin Akıllı Kentleri', 'Dijital Dünya', 'Narenciye ve İnovasyon', 'İnovasyonu Tetikleyen Güç: Çeşitlilik', 'Tasarım ve Mimari', 'Girişimcilik', 'STK'larda İnovasyon', 'Üniversite Sanayi İşbirliği' gibi konular masaya yatırıldı.

Öğrencilerin, Adana'da İnovasyon Haftası Etkinliklerine katılmasının önemine dikkat çeken NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, üniversitelerinin pazar odaklı olup, inovasyon ve işbirliği kültürünü özendirici ve geliştirici yönde bir organizasyon yaklaşımını benimsediğini hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, şunları kaydetti: "Üniversitemizde eğitim; esnek, dinamik, disiplinler arası, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanabilme, bilgi üretme ve üretilen bilgiyi teknolojiye, toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yönünde planlanmıştır. Öğrencilerimizin iş dünyası ile işbirliğini güçlendirmeye yönelik firmalar ve uzmanlarla bir araya gelmeleri, firmaların staj ve iş imkânlarından faydalanmaları, kişisel ve mesleki vizyonlarını geliştirmeleri, iş dünyasındaki alternatifler konusunda farkındalık kazanmaları amacıyla, öğrencilerimizin kendi alanları ile ilgili firmalara, fabrikalara, kurum ve kuruluşlara çok sayıda sosyal ve teknik geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizin öncülüğünde, 5-6 Kasım 2015'de Adana'da düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine katılmışlardır."

İnovasyon Haftası Etkinlikleri kapsamında ayrıca, Adana Sheraton Otel'de oluşturulan NNYÜ Tanıtım Standı da büyük ilgi gördü
CİHAN
<< Önceki Haber NNYÜ öğrencileri İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER