"Nobel'e aday gösterilmeli"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 4 2016
Bu yıl 14.sü düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin (IFLC) Romanya ayağında önceki gece Bükreşlilere unutulmaz bir kültür ziyafeti sunuldu.

Dört kıtadan gelen öğrenciler, kendi dillerinde okudukları şarkılar, modern ve klasik danslarla kültürlerin ortak noktalarını sergileyerek, dünyaya barış, dostluk ve kardeşlik mesajı verdi. Unutulmaz anların yaşandığı geceye, Kenyalı öğrencilerin oynadığı Romen halk dansı damga vurdu. Etkinliğe katılan Bükreş Valisi Paul-Nicolae Petrovan, "Abartmadan ifade ediyorum ki, bence bu organizasyon Nobel barış ödülüne aday olmaya hak kazanmıştır." dedi.
Aylardır merakla beklenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin (IFLC)'nin Romanya etkinliği, yoğun katılıma sahne oldu. Lumina Vakfı ile UNESCO ve Bükreş İl Milli Eğitim Müdürlüğü partnerliği altında gerçekleşen festivalde, 4 bin 500 davetli Bükreş’in en büyük gösteri salonu Sala Palatului’yi doldurdu. Programın baştan sona hiç azalmayan heyecan ve coşkusuna çok sayıda Romen yetkili, parlamenter, büyükelçi ve bürokrat iştirak etti. Dünyanın renklerini sahneye yansıtan öğrenciler söyledikleri şarkılar ve icra ettikleri dans gösterileriyle salonda hazır bulunan izleyicilerden tam not aldı.
KENYALI ÖĞRENCİLERİN ROMEN HALK OYUNU GÖSTERİSİNE TAM NOT
Ünlü Romen sanatçı-gazeteci Andreea Marin’in sunduğu program, şarkı, folklor ve birbirinden etkileyici gösterilere sahne oldu. Gecenin sürprizi ise Kenya’dan gelen halk oyunları ekibinin geleneksel Romen Halk oyunları (Calu?ul românesc) sunması oldu. Kusursuz sunulan gösteriyi konuklar ayakta alkışladı.
Festival, hem katılımcı öğrencilerin hem de her kesimden davetlilerin heyecanına sahne oldu. Öğrenciler, kendi dillerinde şarkılar seslendirirken, modern ve geleneksel dans gösterilerinden oluşan ortak koreografilerle ‘kültürlerin kucaklaşmasını’ büyük bir ustalıkla sahneden konuklara yansıtmayı başardı.
Tüm öğrencilerin birlikte sahnelediği ‘Barış Ekspresi’ gösterisi, sahne ekranına yansıyan özel animasyonlarla bütünleşince davetlilerin heyecanı daha da yükseldi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







