Nokia 'HERE' sonunda satıldı

Nokia'nın Here haritalama hizmetini satmak istediği zaten bir süredir konuşuluyordu. Ve işte bu söylenti nihayet gerçeğe dönüştü. Nokia, Here himetini Audi, BMW ve Daimler'den oluşan bir konsorsiyuma satmak için gereken imzayı attı. Anlaşmanın 2.8 milyar Euro seviyesinde gerçekleştiği duyuruldu.
Hürriyet'in hbaeirne göre, her üç otomotiv devinin de, Here üzerinde eşit hakka sahip olacağı açıklandı. Otomobilleri internetle daha fazla ilişki içerisinde bulunan araçlara çevirmek isteyen otomotiv endüstrisi, Here hizmeti ile bu amaca daha da yaklaşmış olacak.
Here'ı almaya çok yakın görünen şiretlerden olan Uber ise, böylece hedefine ulaşamamış oldu.
Hatırlanacağı gibi Nokia da, geçtiğimiz Nisan ayında Alcatel-Lucent'i satın almıştı. Here hizmetini satmak istemesi de, bu satın almayı karşılamak amacıyla fon elde etmek olarak yorumlanıyordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


