Normalleşme onlara da yaramadı: Başkent Pekin'de karantinalar başladı

Yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'de başşehri Pekin'de yeni vak'aların görülmesiyle kısmi karantina başladı. Pekin'de 1.200'den fazla uçuş durduruldu ve okullar kapatıldı.

SHABER3.COM

Çin'in başşehri Pekin'de sıfırlandığı söylenen Koronavirüs vak'aları son bir haftadır artmaya başladı. Yeni dalga endişesiyle Çin hükûmeti tedbirleri en yüksek ikinci güvenlik seviyesine çıkardılar.

Pekin kısmen karantinaya alındı. Pekin'e yapılan uçuşlar büyük ölçüde azaltıldı. Yerel medyanın haberlerine göre, en az 1.250 uçuş iptal edildi. Bu da tüm uçuşların yarısından fazlası anlamına geliyor. 

Pekin'deki riskli bölgelerde yaşayan halka şehri , salgının ülkenin diğer bölgelerine yayılmasını önlemek için terk etmemeleri çağrısında bulunuldu. şehrin diğer bölgelerindeki kişilere de Korona testi negatif ise seyahat izni veriliyor. Bir süre önce açılan okulllar yeniden kapatıldı  

Başkent Pekin'de bugün 31 yeni vaka tespit edildi. Böylece kentte son 4 günde tespit edilen vaka sayısı 125'e yükseldi.  Çin'de yeniden corona virüs salgını: Başkent Pekin'de karantinalar   Pekin'de binlerce insanın corona virüse yakalanmış olabileceğinden endişe ediliyor.   


Pekin'deki yeni salgının merkezi de tıpkı Wuhan'da olduğu gibi yerel bir gıda pazarı. Yetkililer Haziran başından beri 200 binden fazla insanın pazara gittiğini düşünüyor.
<< Önceki Haber Normalleşme onlara da yaramadı: Başkent Pekin'de karantinalar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER