Normalleşmeyi kasımda duyuracaklar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 25 2020
Paylaş
X Post
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminin akabinde İsrail ile Suudi Arabistan'ın ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığının duyurulacağı iddia edildi.
İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan ve isimleri açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, Suudi Arabistan ile Umman'ın da İsrail ile ilişkileri normalleştireceği iddia edildi.
Washington'un arabuluculuğunda İsrail ile Umman arasında yürütülen müzakerelerde sona yaklaşıldığı ve iki ülkenin anlaştığı Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminden önce ilan edilebileceği belirtildi.
Haberde, İsrail istihbarat servisi Mossad'ın Başkanı Yossi Cohen'in, Tel Aviv'in Suudi Arabistan ile de ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varmasını umduğu ancak Riyad yönetiminin bu adımı 3 Kasım'da seçimden sonra atmasını beklediği kaydedildi.
Haberde, Suudi Arabistan'ın İsrail ile normalleşme anlaşmasını, ABD Başkanına "seçim hediyesi" olarak sunmayı istediği iddia edildi.
Habere ilişkin Cohen'in ofisinden henüz açıklama yapılmadı.
ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail ile barış yapmak için bekleyen en az 5 ülke daha bulunduğunu ve bunlardan birinin de Suudi Arabistan olduğunu söylemişti.
İsrail, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da yapılan törenle Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzalamıştı.
Trump, 23 Ekim'deki açıklamasında da Sudan ile İsrail'in ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını belirtmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türk Pasaporlarının Güvenilirliğini Sorgulatan Casusluk!2.Kabine Sonrası Erdoğan'dan Açıklama: "Milletin Malına El Uzatan Karşısında Bizi Bulur!"3.Kabine Sonrası Erdoğan'dan Açıklama: "Milletin Malına El Uzatan Karşısında Bizi Bulur!"4.Fon Skandalı Mahkemeye Taşındı: Erdoğan, Şimşek ve Kaya Hakkında Suç Duyurusu!5.Yakalandınız! Özgür Özel’den Erdoğan’a Sert Fon Yanıtı: “Hiç Eveleme Geveleme, Yakalandınız!”
6.Kozinoğlu Paylaşımı Pahalıya Patladı: Gazeteci Fatih Ergin Cezaevinde7.Kılıçdaroğlu hakkında ihraç kararı8.Yandaşlar Zorda! Kafalar Karışık! Sonuna Kadar Gidilsin mi? Sistem Çöker mi?9.Eski Başyaver Ali Yazıcı’dan Erdoğan’a Şok Sesleniş: “Ben Adamlık Yaptım, Sen de Göster”10.MASAK’ta Kritik Casusluk Soruşturması: Eski Başkan Yardımcısı Dahil 3 Tutuklama!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ORHAN KESKİN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türk Pasaporlarının Güvenilirliğini Sorgulatan Cas...

Kabine Sonrası Erdoğan'dan Açıklama: "Milletin Mal...

Kabine Sonrası Erdoğan'dan Açıklama: "Milletin Mal...

Fon Skandalı Mahkemeye Taşındı: Erdoğan, Şimşek ve...

Yakalandınız! Özgür Özel’den Erdoğan’a Sert Fon Ya...




