Norveç posta uçağı, İsveç'e düştü


Norveç'e ait bir posta uçağı İsveç'in kuzeybatı sınırında dağlık bir bölgeye düştü. Uçakta 34 yaşında Fransız ve 42 yaşında İspanyol pilotlar bulunuyordu. Pilotların hayatta olup olmadıkları henüz bilinmiyor.

West Atlantic isimli bir İsveç şirketine ait olduğu ve Norveç'te hizmet verdiği belirtilen 1993 yapımı Bombardier CRJ-200 model uçağın acil yardım çağrısı yapmasının hemen ardından radardan kaybolduğu belirtildi.

Kazanın ardından uçağın düştüğü bölgeye havalanan bir Norveç F16 uçağı, İsveç'in Alpleri olarak bilinen İsveç'in kuzey batısındaki dağlık alanda uçağın enkazını tespit etti. Havadan yapılan ilk incelemede uçağın küçük parçalara ayrıldığı ve 50 metre çapında bir alana yayıldığı açıklandı.

Kazanın ardından Göteborg'da bir basın toplantısı düzenleyen West Atlantic CEO'su Gustaf Thureborn, büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu belirterek, "Olmaması gereken bir şey oldu. Çok kısa bir mayday gönderdiler, sonra radardan kayboldular. Hava şartları çok kötüydü. Önlem olarak bünyemizdeki Bombardier CRJ-200 model bütün uçakları seferden çektik." dedi.

Norveç'in başkenti Oslo'daki Gardermoen havaalanından ülkenin kuzey kenti Tromsø'ya posta taşıyan uçağın, İsveç hava sahasında tehlike sinyali gönderdiği belirtildi. Polis ve kurtarma ekibi -30'u bulan soğuklarda kaza yerine ulaşmaya çalışıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Norveç posta uçağı, İsveç'e düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER