Nuh Gönültaş: Türkiye'nin en büyük sorunu havuz medyasıdır
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 9 2015
Türkiye’de medya her dönem sorunluydu. Son zamanlara kadar bu sorunun en büyüğü de Hürriyet Gazetesi’ydi. Bunu anlatan iki yazı yazdım geçmişte, “Türkiye’nin en büyük sorunu Hürriyet Gazetesi” başlığı ile.

Türkiye’de medya her dönem sorunluydu. Son zamanlara kadar bu sorunun en büyüğü de Hürriyet Gazetesi’ydi. Bunu anlatan iki yazı yazdım geçmişte, “Türkiye’nin en büyük sorunu Hürriyet Gazetesi” başlığı ile.
Türkiye için Hürriyet’in sorunluğu bitmemekle birlikte, artık sıralamada birinci değil. Artık Türkiye’nin en büyük sorunu Hürriyet değil, havuz medyasıdır.
Geçmişte medyada görülen “Yalan haber”, “İftira”, “Karakter suikastı”, “Aşağılama”, “Karalama”, “Nefret” suçları tekil olarak işleniyordu. Bir ya da birkaç medya aracı bu tür gazetecilikle alakası olmayan faaliyetleri birbirinden bağlantısız, tekil olarak yapıyorlardı. Onların bu haberlerini etkili kılan ise bu haberlere “Devlet desteği”ydi.
Şimdilerde aktörler değişmiş olsa da medyanın bu tutumu daha tehlikeli biçimde sürüyor. Eskiden birbirinden bağımsız olarak topluma karşı işlenen suçlar bugün örgütlü olarak adına “havuz medyası” denilen medya grubu tarafından işleniyor.
Nasıl oluyor da yalan, iftira, aşağılama, nefret, karalama, karakter suikastı gibi haberler, yazılar etkili oluyor?
Çünkü devlet-hükümet bu haber ve bilgileri “doğru” kabul ederek işleme koyuyor!
Sarayın-hükümetin topluma yönelik olarak planlayıp sürdürdükleri algı operasyonlarının topluma kabul ettirilmesi, toplumun bu anlamda doktrine edilmesi havuz medyası denilen, tek elden yönetilen, onlarca gazete ve televizyonun adeta bir silah gibi kullanılması ile mümkün hale getirilmeye çalışılıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!8.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!9.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!10.Ünlüler diken üstünde: Uyuşturucu operasyonunda 8 gözaltı daha

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







