Nureddin Nebati ticaretten kopamıyor

Lütfi Elvan'nın istifasının ardından 2 Aralık 2021 günü Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati hâlâ bir şirketin yönetiminde... Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil birçok isim ülke yönetiminde aktif rol aldıktan sonra sahip oldukları şirketlerle ilişkisini hemen kesmişti.

SHABER3.COM

Lütfi Elvan, geçtiğimiz Aralık ayının başında görevinden ayrıldı yerine ise yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Yaptığı çelişkili açıklamalar, ekonomiyle ilgili sorulara verdiği tuhaf cevaplar ve döviz kurları ile borsanın bulunduğu seviyeye ilişkin değerlendirmeleriyle gündemde olan Nureddin Nebati'nin bir koltukta iki karpuz taşımaya devam ediyor. 28 Aralık günü Sözcü.com.tr konuya dikkat çekerek bir haber hazırlamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının üzerinden dört ay geçmesine rağmen Nebati, hissedarı olduğu şirkette görev almaya devam ediyor.

Ticaret sicil kayıtlarına göre Nureddin Nebati'nin hali hazırda İstanbul'da kurulu bulunan bir şirkette hissesi var.

BG Mağazacılık Dış Ticaret Sanayi ve Yatırım Anonim Şirketi adlı firma 13 Aralık 2011 tarihinde 50 bin lira sermaye ile kuruldu. Tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin alım ve satımı üzerine faaliyet gösteren bu şirkette imtiyazlı yüzde 15'lik paya sahip olan Nureddin Nebati'nin imtiyazsız da yüzde 15 hissesi bulunuyor. Diğer aile üyeleriyle ortak olan Nureddin Nebati, BG Mağazacılık adlı şirkette 26 Şubat 2021 tarihinden bu yana yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor ve Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre bu görevi 2024 yılına kadar devam edecek.

‘BÜTÜN VARLIĞIMI KAYBEDERİM….'

Nureddin Nebati, göreve geldikten sonra Habertürk'ten Sevilay Yılman'a verdiği demeçte, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Nebati, “Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber. Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; “Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer. 1000 çalışanımız var. 1000 kişiyle beraber bütün varlığımı kaybederim. Ben babadan görme bir insanım. Babamın bana bıraktıklarını kaybederim.” demişti.

ERSOY ERTESİ GÜN AYRILDI
Fahrettin Koca, 10 Temmuz 2018 tarihinde Sağlık Bakanı olduktan sonra Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri adlı şirketteki görevlerini 21 Temmuz 2018'de bırakmıştı.
Yine 10 Temmuz 2018'de Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanan Mehmet Nuri Ersoy sahibi olduğu Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi'nin yönetim kurulu başkanlığı görevinden bir gün sonra yani 11 Temmuz 2018'de ayrılmıştı.
Geçtiğimiz Ağustos ayında istifa eden eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bakanlık koltuğuna oturduktan sonra 2002 yılında 10 bin liraya kurduğu Maya Okulları'ndaki hissesini kardeşi Oktay Selçuk'a devretmişti.

ERDOĞAN DA BIRAKMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eleştiriler üzerine ticari hayatına son vermişti.
Kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya Ülgen ile birlikte Ülker ürünlerinin İstanbul Anadolu yakasındaki dağıtımını yapan Emniyet Gıda, İhsan Gıda ve Yenidoğan Gıda olmak üzere üç ayrı anonim şirkette toplam yüzde 30 hissesi bulunan Erdoğan, 2003 yılında hisselerini 1.2 milyon liraya devretmişti.
<< Önceki Haber Nureddin Nebati ticaretten kopamıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER