Nurlu: TÜRGEV'i meşrulaştırma girişimi toplantısına valinin katılması skandal


CHP Milletvekili Mazlum Nurlu, "Manisa'da eğitimi kuşatma altına almaya çalışan bazı vakıfların kurduğu, sözde İmam Hatip Okulları Platformu'nun yaptığı toplantıya Manisa Valisi, bazı devlet yetkilileri, AK Parti il ve ilçe başkanlarının katılması büyük bir skandal." dedi. Nurlu, yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda sarf edilen, "İmam hatiplilerin dertleriyle dertlenen böylesine önemli katılımcılar olmamıştı." sözünün, kamu görevlilerinin siyasi iktidarın esiri olduğunu gösterdiğini iddia etti.

CHP Milletvekili Nurlu, açıklamasında şunları kaydetti: "Konuşmalardan da anlaşıldığı üzere intikam duygusuyla kurulan bu platformun amacı, okullar ve öğrenciler arasında ayrımcılık yapmaktan başka bir şey değildir. 4+4+4 eğitim modelinin uygulanmaya başlamasıyla birlikte fiziksel altyapısı ve olanakları iyi olan gözde okullar, imam hatip okuluna dönüştürülmüştür. İktidar eliyle veli, öğrenci ve öğretmenler ayrıştırılmıştır. Diğer okullara ve öğrencilere üvey evlat muamelesinin devam etmesi halinde mahalle baskısı artacak ve birbirine düşman nesiller yetişecektir."

Manisa'da 40 binden fazla kadının okuma yazma bilmediğini söyleyen Mazlum Nurlu, "Bu toplantıya AKP dışındaki diğer siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve eğitim sendikaları davet edilmediği için aldıkları kararların da hiçbir hükmü yoktur. Manisa Valisi'nin bu toplantıya katılmış olması, yasadışı bu yapılanmaya hiçbir resmiyet kazandırmayacaktır. Kaldı ki Manisa Valisi'nin de içinde bulunduğu ortamda, sadece kin ve nefretin konuşulduğu platform toplantısının eğitime katkı sağlaması mümkün değildir. CHP olarak çağdaş, bilimsel ve laik eğitim sisteminin gelişmesinden yana olduğumuzu bir kez daha açıkça ifade ediyoruz. Ülkemizde Milli Eğitim'in gelişmesine zarar verecek her türlü girişimin de karşısında olacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Nurlu: TÜRGEV'i meşrulaştırma girişimi toplantısına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER