Nurullah Albayrak'tan, Gülerce ve Davutoğlu açıklaması

Hocaefendi'nin avukatları, Hüseyin Gülerce'nin yalan ve uydurma iddiaları hakkında basın açıklaması yaptı. Albayrak ayrıca Başbakan Davutoğlu'nun Fethullah Gülen'i ziyaretiyle ilgili de önemli detaylar paylaştı.

Nurullah Albayrak'tan, Gülerce ve Davutoğlu açıklaması

On yıllarca içinde bulunduğu bir camia hakkında yalan söyleyen ve iftiralar atan Hüseyin Gülerce yandaş medyaya bir biriyle çelişkili açıklamalar yaptı.

Olayın üzerine muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, Hüseyin Gülerce'nin Hizmet Hareketini hedef alan iftiraları hakkında yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Hocaefendi'nin avukatları, Hüseyin Gülerce'nin, iktidar yandaşı bir gazetede çıkan yalan ve uydurma iddiaları hakkında basın açıklaması yaptılar. Avukat Nurullah Albayrak, "Gülerce'nin iftira attığının bizzat kendisinin farkında olduğunu" hatırlattı.

'ŞÜPHESİZ GÜLERCE YARIN DA ŞİMDİ YANINDA OLDUKLARINA İHANET EDECEKTİR'

Albayrak yaptığı açıklamada Hüseyin Gülerce'nin aynı iftiraları yarın da yandaşlar için atabileceğinin altını çizerek şunları söyledi "Söylem ve davranışları ile arkadaşlarına haince iftira ettiğini bilen Hüseyin Gülerce, bu söylemleri ile kendi ihanetine destek arayışından başka bir amaç taşımamaktadır. Yıllarca birlikte olduğu insanlarla ilgili hainliğe varan iddialarda bulunan Gülerce hiç şüphe yok ki bugün birlikte oldukları insanlara da aynı ihanet suçlamalarında bulunacaktır."

"35 YIL BİRLİKTE OLDUKLARIMI TANIMAMIŞIM DİYEN BİRİSİNE İTİBAR EDİLMEZ"

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, "Gülerce'nin iftiraları hakkında yasal yollara başvuracaklarını" söyledi ve sözlerini şöyle sonlandırdı "35 yıl birlikte olduğunu söylediği insanlarla ve camiayla ilgili olarak, '17 Aralık operasyonundan sonra yanıldım' diyen, 'onları tanımamışım onlar da beni tanımamış' diyen kişi kim olursa olsun söylediklerine itibar edilmez. İnsaf ve vicdan sahibi herkes 35 yıl birlikte oturduğu, kalktığı ve aynı sofrayı paylaştığı insanları tanımadığını söyleyen kişinin söylediklerinin bir kıymeti olmadığını bileceklerdir."


HOCAEFENDİ İLE DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Başbakan Davutoğlu'nun Sayın Fethullah Gülen'i ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamalar gerçegi yansıtmadığından süreci anlatmak zorunda kalınmıştı. Yapılan açıklamada, 'Başbakan tarafından söylenen tek doğrunun Sayın Gülen'i ziyaret ettiği İfadesi' olduğu belirtilmişti.
Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Başbakanın açıklamasında kendisi ile ilgili kısmın doğru olmadığını belirtmiş, Davutoğlu'nun ısrarına rağmen açıklamanın gerçeği yansıtmadığını tekrar ifade etmiştir.
Bu açıklamalar bir defa daha göstermiştir ki, Başbakan ne yazık ki gerçek olmayan iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır.
Başbakan İle Sayın Gülen arasında geçen görüşme ile ilgili olarak tekrar ifade edelim ki;
Ziyaret, başbakanın ailesi ile birlikte gerçekleşmiş ve sonrasında bizzat başbakan tarafından ziyaretin mahiyeti 'Aile büyüğümüzdür, kendisini çok severiz. Çocuklarla birlikte ziyarete gittik' şeklinde açıklanmıştır.
Başbakan ile Sayın Gülen arasında iç siyaset konusu hiç konuşulmadığı gibi Davutoğlu tarafından 'dön' çağrısı yapılması ve Sayın Gülen'in bu çağrıya 'şimdi vakti değil* cevabı vermesi gibi bir konuşma asla olmamıştır.
Ziyaret kapsamında 2 saate yakın süren konuşmada sadece Başbakan Davutoğlu tarafından Suriye konusunda neler yaptığı anlatılmıştır. Konuşma içeriğinde Sayın Gülen tarafından 'Demokrasiye geçişte Suriye'ye yardımcı olunmasının ve yanlarında olunmasının iyi olacağı' değerlendirmesinde bulunmuş. Davutoğlu tarafından bu değerlendirmeye karşı ‘50 defa Suriye'ye gittiği ve her defasında aldandığı* şeklinde açıklamada bulunulmuştur.
Ziyaretle ilgili olarak tüm süreç ve yaşananlar anlatıldığı şekildedir. Bunun dışındaki tüm ifadeler gerçek dışıdır.
Kamuoyunu yanlış yönlendirilmek isteyen kim olursa olsun halkımızın doğru bilgiyi öğrenmesi adına gerekli açıklamalar tarafımızdan yapılmaya devam edilecektir.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Nurullah Albayrak'tan, Gülerce ve Davutoğlu açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER