Nusaybin'de iki okul binası ateşe verildi


Mardin'in Nusaybin ilçesinde iki okul binasında yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yoldaki barikatlar ve ara sokaklardan ateş açılması sonucu yangına müdahale edemedi.

Akşam saat 19.00 sıralarından ilçenin Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak'ta bulunan Yavuz Selim İlkokulu'nun çatısı ateşe verildi. Kısa sürede yangın binanın diğer bölümlerini sardı. Yangın mahalline gelen itfaiye aracı hendek ve barikatlar nedeniyle sokağa giremedi, sokak aralarından itfaiye aracına ateş açıldı. Kurşun isabet eden itfaiye araçları bölgeye giremeyince istasyona geri dönmek zorunda kaldı.

Aynı mahallede bulunan ve Merkez İlköğretim Okulu da ateşe verildi. Alev alev yanan binayı söndürmek için gelen itfaiye ekiplerine ateş açılması nedeniyle müdahale edemedi. İtfaiye sürücüsü Aziz Sarıboğa, "Biz yangın ihbarı aldık. Yangın bölgesine giderken bize ateş açıldı. Bir kurşun oturduğum sürücü koltuğun arkasındaki cama isabet ederek öbür taraftan çıktı. Bir kurşunda aracın arkasına su deposu bölümüne denk eldi. Ancak depo delinmedi" dedi.

Öte yandan, Zeynel Abidin Mahallesi Divanyolu üzerindeki bir okuma salonuna da Molotofkokteyli atıldı. Saldırıda alev alan okuma salonuna itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü.
CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de iki okul binası ateşe verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER