Nusaybin'de öğrenciler telafi eğitimine uğurlandı


Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar nedeniyle TEOG sınavlarına hazırlanamayan öğrenciler, telafi eğitimi için çevre il ve ilçelere gönderildi.

Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar nedeniyle binlerce öğrenci eğitimsiz kaldı. İlçede TEOG sınavlarına girecek 8. sınıf öğrencisi bin 224 öğrenci, Milli Eğitim tarafından tahsis edilen minibüslerle Mardin il merkezi, Yeşili, Ömerli ve Midyat ilçelerine gönderildi.

Çocuğunu uğurlama sırasında konuşan veli Mehmet Arslan, "Öğrencilerimiz düzensiz minibüslere bindirildi. Çocuklarımız hangi servise binecekleri bilmediği için sağa sola bavullarıyla bir o minibüse, bir öbür minibüs arasında gidip geliyorlar da ta bir servise binene kadar akla karayı seçtik." diye tepki gösterildi.

Bazı veliler de Kürtçe şunları ifade etti: "Bizim çocukları eğitime götürüyorlar, biz de çocuklarımız eğitimsiz kalmasın diye gönderiyoruz. Ancak çocuklarımızın yatacağı yer ve nasıl bir eğitim verileceğini bilmediğimiz için endişeliyiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de öğrenciler telafi eğitimine uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER