Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da 11 terörist etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'daki operasyonlarda dün 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 143 oldu. Ayrıca üç el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 265 oldu.

Şırnak'ta devam eden operasyonda; 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 122 oldu. Ayrıca dört roketatar mühimmatı ve üç el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Ayrıca 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 263 oldu.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 93 oldu. Ayrıca bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, bir pompalı tüfek, dört roketatar mühimmatı, bir el bombası, çok sayıda Kaleşnikof piyade tüfeği ve Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği, üç gaz maskesi ve bir dürbün ele geçirildi, 13 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 106 oldu.

Diyarbakır Sur'da, güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında 150 kilo amonyum nitrat ve üç tüp ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı, tespit edilerek imha edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da 11 terörist etkisiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER