Nusaybin'de 14 Mart'tan bu yana 292 PKK'lı öldürüldü

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonda, bugüne kadar 292 PKK'lının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Nusaybin'de 14 Mart'tan bu yana 292 PKK'lı öldürüldü



Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve başlayan operasyonların bilançosu, bugün Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu. Bugüne kadar 292 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Nusaybin ilçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 25 Nisan 2016 saat 09.00 itibariyle 292 terörist etkisiz hale getirilmiş, 192 barikat kaldırılmış, 645 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 48 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte; bin 323 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 925 adet gıda paketi yardımı yapılmış, bin 406 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112’ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir." 

<< Önceki Haber Nusaybin'de 14 Mart'tan bu yana 292 PKK'lı öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER