İşte Nusaybin'in TEOG şampiyonunun başarısının sırrı

Sokağa çıkma yasakları sebebiyle iki kez sınavların ertelendiği Nusaybin'den Elif Şara Kartal TEOG birincisi oldu. Kartal, 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye şampiyonlarından biri oldu.

İşte Nusaybin'in TEOG şampiyonunun başarısının sırrı

Defalarca sokağa çıkma yasağı ilan edilen, çatışmalar sebebiyle TEOG'un iki kez ertelendiği Nusaybin'de, Özel Aytekin Koleji öğrencisi Elif Şara Kartal, 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye şampiyonlarından biri oldu. 

Kartal, bomba ve silah sesleri altında ders çalıştığını, sokağa çıkma yasakları sırasında okula gidemediğini anlattı. “Öğretmenlerim beni arayıp hangi derslere çalışacağımı söylerdi. Sorularımı telefonda çözerdi, beni hiç yalnız bırakmadılar.” şeklinde konuştu.  


Arkadaşlarının da kendisinin de çatışmalardan etkilendiğini ifade eden Kartal, “Yaşanan çatışmalar bizi çok korkutuyor. Sokağa çıkamamak, okula gidememek çok kötü. Ama bunlara rağmen ders çalışmayı hiç bırakmadım.” şeklinde konuştu.  O, başarısının sırrını ise disiplinli çalışmasına bağladı. Okulda dersleri iyi dinlediğini, eve gelince mutlaka konu tekrarı yaptığını aktaran Kartal, öğretmen desteği sayesinde şampiyon olduğunu sözlerine ekledi.  

“ÇATIŞMALARDAN DOLAYI OKUL DEĞİŞTİRDİK”

Anne Rojin Kartal, kızının başarısından dolayı gururlu. “İlçede yaşanan çatışmalardan dolayı birkaç okul değiştirdik. En son kızımı Aytekin Kolej'ine yazdırdım. Öğretmenler, öğrencilerin olaylardan etkilenmemesi için elinden geleni yaptı. Okul eğitim yuvası olmaya devam etti. Çocuklar sınava iyi hazırladılar. Kızım da Nusaybin halkının gururu oldu.” dedi.

<< Önceki Haber İşte Nusaybin'in TEOG şampiyonunun başarısının sırrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER