O anne hayatını kaybetti

Hizmet Hareketi'ne yönelik soykırıma varan uygulamalar çerçevesinde yatalak durumdaki 86 yaşındaki hasta annesine baktığını beyan etmesine rağmen gözaltına alınan ve tutuklanan üç çocuk annesi Nejla Akdağ ve ailesinin dramı bitmiyor. Yaşlı anne Fahriye Asrak hayatını kaybetti.

SHABER3.COM

86 yaşındaki annesi Fahriye Asrak felç nedeniyle yatalak ve ağır kalp hastasıydı. Kendisine bakan kızının gözaltına alınmasının ardından 83 yaşındaki kocası ve iki küçük torunuyla yanlız kaldı. 

ZULÜM DEVAM ETTİ

Nejla Akdağ ve kocası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ihraç edilen iki öğretmendi. Nejla Akdağ, ağır ekonomik problemlerle boğuşurken, bir taraftan da üç çocuklarına ve bakıma muhtaç anne babasına destek oluyordu.

86 yaşındaki annesi Fahriye Asrak felç nedeniyle yatalak ve ağır kalp hastası. 83 yaşındaki baba Talat Asrak ise ağır tansiyon ve kalp hastası. Yatalak anneye, zor yürüyen babaya ve üç çocuğa bakan Nejla Akdağ, açığa alındıktan sonra 30 Ağustos 2015’te evi basılmış ve gözaltına alınmıştı. Kamudan ihraç edilmesinin ardından serbest bırakıldı.

KELEPÇELEYİP GÖTÜRDÜLER

Aradan 5 ay geçtikten sonra 27 Ocak cuma akşam saat 17.00’de polisler tekrar Edirne'deki evlerine geldiler. Arama ve gözaltı kararı olduğunu söyleyerek, daha önce aranmış evi baştan sona tekrar aradılar.

Ardından, 90’a merdiven dayamış yaşlı yatalak  annesi babası ve 3 çocuğunun gözü önünde kelepçeleyip götürdüler.

3 gün nezarethanede kaldıktan sonra Sulh Ceza Hakimi, doktorların verdiği “yatalak felçli evde bakım yapılan hastaya bakıyor raporuna” rağmen 3 çocuklu Nejla Akdağ’ı tutuklayıp cezaevine gönderdi...

DEVLET VATANDAŞINI REHİN ALDIĞINI İTİRAF ETTİ

Nejla Akdağ, kocasıyla birlikte kamudan ihraç edildiklerini, kocasının iş bulabilmek için başka şehre gittiğini anlatsa da polis, aslında Nejla Akdağ’ın rehin alındığını itiraf eden o cümleyi kurdu: Kocan gelirse seni bırakırız

TUTUKLULUĞA İTİRAZ REDDEDİLDİ

Nejla Akdağ, bir süredir kaldığı cezaevinde bilinçli kötü muameleye maruz bırakılıyor. Sürekli olarak "eşin gelsin seni bırakılım" söylemlerine muhatap olan Akdağ'ın çocuklarıyla görüşmesine çeşitli engeller çıkartılıyor. 

Ailesi ile görüşme saatiyle ilgili Akdağ'a "Saat 9'da gelecekler" denirken, çocuklarına ise "saat 13'te gel" deniyor. Saat farkı nedeniyle bu kez de "yanlış saatte geldiniz" denilerek görüşmeleri iptal ediliyor.

KUR'AN-I KERİM VERİLMİYOR

Annesine Kur'an-ı Kerim götüren çocuklara "içeride var" denilerek alınmıyor. Ancak içeride Kur'an-ı Kerim verilmediği öğrenildi. 

Akdağ, kendisinin hiçbir suç işlemediğini, kocası nedeniyle tutuklanmasının "rehin alma" olduğunu belirtip tutukluluğa itiraz etti. Ancak, itiraz reddedildi. 

ANNESİNİ KAYBETTİ

Küçük çocukları ve yaşlı babasının bakmaya çalıştığı yatalak annesiyle ilgili ise acı haber dün geldi. 

Felç ve ağır kalp hastalığı nedeniyle yatalak olan 86 yaşındaki Fahriye Asrak dün hayatını kaybetti. 

ÇOCUKLAR OKULA GİTMEK İSTEMİYOR
 
Öte yandan ailenin iki çocuğunun tüm bu yaşananlar nedeniyle psikolojilerinin bozulduğu ve okula gitmek istemedikleri öğrenildi. 

KENDİSİ DE KRONİK HİPOROİD HASTASI

Tutuklu durumdaki Nejla Akdağ'ın kendisinin de kronik hipotiroid hastası olduğu öğrenildi. Halsizlik, ağır baş ve bel ağrıları çeken Akdağ'ın doktor raporuyla uyması gereken diyet beslenmesi var. Ancak cezaevinde bu beslenme sağlanmadığı gibi alması gereken fizik tedavi hizmeti verilmiyor ve spor yapması engelleniyor.

Aksak'ın gözaltına alındığında bu nedenle bayıldığı ve hastanede ancak iğneyle uyandırılabildiği öğrenildi. 

DOKTORU DA TUTUKLU

Aksak'ın kendi hastalıkları nedeniyle hapishanede tutulamayacağına ilişkin rapor ise başka bir dram nedeniyle verilemiyor. Aksak'ın Edirne Tıp Fakültesi'ndeki doktoru da tutuklu durumda. Tıp Fakültesi yönetiminin bu nedenle hasta ile ilgili kronik hipotiroid belgelerini  bulamayacakları cevabını verdikleri belirtiliyor. Aksak'ın yakınlarına sadece birkaç tahlil sonucu verildiği öğrenildi. 

REHİN TUTUKLULUK SONA ERMELİ

Kendi hakkında hiçbir suç delili bulunmadığı halde sırf kocası bulunamadığı için tutuklanan Necla Akdağ'ın küçük çocuklarının anne annelerini kaybettikten sonra psikolojilerinin iyice bozulduğu öğrenildi. Kızı tutuklandıktan sonra bakımsız kalan anneannenin ölümüyle ilgili yetkililerin sorumluluğu ise devam ediyor. Öte yandan Nejla Akdağ'ın da hastalıkları nedeniyle cezaevinde tutulması ayrı bir hukuk ihlalini oluşturuyor. 

Aktifhaber.com
<< Önceki Haber O anne hayatını kaybetti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER