O avukat yaşadıklarını anlattı

Körfez ve Anafen Dershaneleri’ne yönelik ‘Terörle Mücadele Kanunu’na Muhalefet’ iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların araçlarıyla ilgili polise arama kararı soran Avukat İbrahim Eren Çakıroğlu, ters kelepçe takılma olayını anlattı.

O avukat yaşadıklarını anlattı

Karşı karşıya kaldığı muamelenin şokunu uzun süre üzerinden atamadığını belirten Çakıroğlu, kendilerine polis tarafından sergilenen tutum ve davranışları anlamakta zorlandığını söyledi. 

4 SAAT GÖZALTINDA KALDI
Meydan Gazetesi'Nin haberine göre, son olarak KOM Şube Müdürlüğü’ne gittiğinde araçlarda arama yapıldığını gördüğünü anlatan Çakıroğlu, şunları kaydetti: “Bu esnada ben tekrar arama kararının gösterilmediğini hatırlatmam üzerine ekip amirlerince öncesinde sert bir dille ‘Göstermiyoruz, kime itiraz ederseniz edin’ dediler. Biz yine itirazlarımızı ilettik. Bunun üzerine 8-10 polis tarafından sözlü ve elle müdahalelerine maruz kaldık. Nihayetinde ise en son baktığımda yere kapaklanmış halde arkadan eller ters kelepçe şeklinde kafama polis memurlarının ayakları bastırılarak gözaltına alındım.” Çakıroğlu, kelepçeli bir saat toplamda 4 saate yakın gözaltında kaldığını söyledi.

BARODAN TERS KELEPÇEYE SUÇ DUYURUSU
Ayrıca dünkü operasyonda ters kelepçe takılan Avukat Çakıroğlu’na barodan destek geldi. Antalya Barosu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde avukatların can güvenliğinin olmadığı ve savunma haklarının yerine getirilmesinin engellendiği için söz konusu birimden gelecek müdafi taleplerinin karşılanmayacağını açıkladı. Ayrıca, olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.
<< Önceki Haber O avukat yaşadıklarını anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER