O cani Konya'yı da gezmiş

Tarrant'ın 2016 yılında 6 ay arayla 2 kez Türkiye'ye geldiği ve toplamda 45 gün aldığı belirlenmişti. Tarrant'ın Türkiye'de gezdiği 9 ilden biri olan Konya'da nereleri ziyaret ettiği de gün yüzüne çıktı.

Yeni Zelanda Başbakanı: Sizinleyiz, yasta biz biriz

15 Mart’ta Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde Cuma namazı esnasında iki camiye silahlı saldırı düzenleyen Avustralya asıllı 28 yaşındaki Brenton Tarrant 50 kişiyi katletmiş, 20 kişiyi yaralamıştı. 

Polis tarafından yakalanan Tarrant tutuklanarak cezaevine konulmuştu. 

2016 YILINDA 2 DEFA TÜRKİYE'YE GELMİŞ

Tarrant'ın 2016 yılında 6 ay arayla 2 kez Türkiye'ye geldiği ve toplamda 45 gün aldığı belirlenmişti. Türkiye'de gezdiği 9 ilden biri de Konya'ydı. 

Konya polisi yaptığı detaylı araştırmada 2016 yılı ekim ayında şehre gelen Tarrant'ın Konya'da Karatay ilçesi sınırları içinde ve Mevlana Müzesi'ne çok yakın bir mesafede olan Mevlana Caddesi üzerindeki otantik bir otelde 1 gece konakladığını tespit etti.

İLK ADRES SİLLE MAHALLESİ’NDE

Polisin araştırmasına göre Tarrant'ın Konya'da ilk gittiği yer şehrin en önemli turistik merkezlerinden biri olan ve geçmişi 5 bin yıla dayanan merkez Selçuklu ilçesindeki Sille Mahallesi oldu. 

Habertürk gazetesinden Zafer Samancı’nın haberine göre Tarrant, Silli Mahallesi'ndeki Aya Elena Kilisesi'ni ziyaret etti. 

Rivayete göre 327 yılında hükümdar olan Constantin'in annesi Helena, hac için Kudüs'e giderken Konya'ya uğramış, Sille'de ilk Hristiyanlık çağlarına yönelik mağaralar ve oyma eserler görünce bu kiliseyi yaptırmıştı.

AZİZ PAVLOV KİLİSESİ’Nİ ZİYARET ETMİŞ

Brenton'un Konya'daki ikinci durağının ise Konya merkez Meram ilçesi sınırlarında Aleaddin Bulvarı üzerindeki Aziz Pavlos Kilisesi olduğu tespit edildi. 

Anadolu'ya yaptığı ilk misyonerlik gezisi esnasında Konya'ya gelerek burada İncil'i ve Hristiyanlığı tanıtan Aziz Pavlos'un adının verildiği kilise 1910 yılında rahipler tarafından yapılmış. 

Konya polisinin yaptığı araştırmada Tarrant'ın kentte kaldığı süre içinde kimseyle irtibata geçmediğinin tespit edildiği de öğrenildi.

ROTASINDA TOKAT KALESİ DE VAR 

Tarrant’ın, 1460’lı yıllırda Müslümanları kazığa oturtarak katlettiği için “Kazıklı Voyvoda” diye anılan Sırp Voyvoda’nın bir dönem esir tutulduğu Tokat Kalesi’ni de ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

<< Önceki Haber O cani Konya'yı da gezmiş Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER