Devlet Başkanı rüşvet ve yolsuzluktan hapiste

Milyonlarca dolarlık yolsuzluk yapmakla suçlanan Devlet Başkanı Yüce Divan’daki ifadesinden sonra tutuklanarak hapse gönderildi.

Devlet Başkanı rüşvet ve yolsuzluktan hapiste

Orta Amerika ülkesi Guatemala’yı sarsan yolsuzluk skandalında tarihi bir karar alındı. Hakkında verilen yakalama kararının ardından istifa etmek zorunda kalan Devlet Başkanı Otto Perez Molina Yüce Divan’da ifade verdikten sonra hapse atıldı.

Mahkeme, salı günü parlamento tarafından dokunulmazlığı oybirliğiyle kaldırılan Molina’nın tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi.

TAPELER DİNLETİLDİ

Duruşmada savcılar, gümrüklerde dönen milyonlarca dolarlık yolsuzluk çarkına karıştığı iddia edilen Molina’ya iddialarla ilgili telefon kayıtlarını (tapeleri) dinletti. Müstafi başkan yasa dışı örgütlenme, rüşvet alma ve gümrüklerde dolandırıcılıkla suçlanıyor. Molina, tutuklama kararından sonra “Yargı sürecine saygı duyacağım ve bununla yüzleşeceğim” diye konuştu.

RÜŞVET VERİP VERGİDEN KAÇMIŞLAR

Savcılar, bugüne kadar 100 kişinin soruşturulduğu skandalda, işadamlarının yetkililere rüşvet vererek gümrük vergisi ödemediğini belirledi. Aynı soruşturmada Molina’nın eski yardımcısı Roxana Baldetti de mayıs ayında istifa etmiş daha sonra tutuklanmıştı. Baldetti’nin yerine geçen Başkan Yardımcısı Alejandro Maldonado ise önceki gün yemin ederek yarın başkanlık seçimlerine giden ülkenin geçici başkanı oldu.
<< Önceki Haber Devlet Başkanı rüşvet ve yolsuzluktan hapiste Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER