‘O dönemde polis bile değildim’

Hidayet Karaca’nın da tutuklu yargılandığı medyaya darbe davasının dünkü duruşmasında tutuksuz sanıklar dinlendi. Recep Güneç, soruşturma başladığı dönem polis bile olmadığını söyledi. Halit Akbulut ise söz konusu tarihlerde askerde olduğunu anlattı.

Yurt Atayün: 'Acemilik mi? Acem oyunu mu? göreceğiz'

Video: Arşiv

Gazeteci Hidayet Karaca ve bazı polislerin yargılandığı davanın 5 duruşması dün görüldü. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde gerçekleşen duruşmaya gazeteci Hidayet Karaca, polislerden Yurt Atayün, Ertan Erçıktı, Ahmet Öztürk, Hüseyin Nohut, Kazım Aksoy, ÖmerKöse ile bazı tutuksuz sanıklar ile müştekiler katıldı. Duruşmada ilk olarak kimlik tespitleri yapıldı. Ardından tutuksuz sanıkların savunmasına geçildi. Polis memuru Mehmet Ali Doğan, hakkında hiç bir somut delil bulunmaksızın tutuklandığını söyledi. Doğan, “Belirtilen dönemde bulunduğum bütün görevler resmi olarak ve amirlerimin emirleriyle yapıldı.” dedi.

Tutuksuz sanıklardan polis memuru Halit Akbulut da savunma yaptı. Operasyonun başladığı ve adli işlemlerin tamamlandığı dönemlerde kendisinin vatani görevini yaptığını anlattı. Akbulut, “Vatani görevimi tamamladıktan sonra teknik büro amirliğinde göreve başladım. Görev yaptığım süre zarfında resmi işlemler dışında görev yapmadım. Amirlerimin vermiş olduğu görevler dışında hiçbir işlemde bulunmadım ve amirlerimden resmi işlemler dışında hiçbir emir almadım.” ifadelerini kullandı.

2008’de öğrenciydim

Bir başka polis memuru Recep Güneç ise soruşturmanın başladığı tarihte polis bile olmadığını anlattı: “2008 yılında polis akademisinde eğitimime başladım ve bahse konu soruşturmanın başlangıç tarihinde polis değildim. Ne bahse konu davayla ilgili ne de bugüne kadar her hangi bir görevde resmi işlemler dışında bir işlemde bulunmadım.”

Parafım bile yok, insaf!

Bir başka polis memuru Mustafa Altınbulak ise “Dosyada benimle ilgisi olmayan evraklar konulmuş. Üzerinde benim parafım dahi yok. Kanuna aykırı hiç bir işlem yapmadım. Şuanda yapılan dinlemeler, yapılan adli işlemler, görevler de aynı bizim yaptığımız gibi yapılıyor. Ancak biz de aynı işlemi yaptığımız için suçlanıyoruz. İnsaf diyorum.” dedi.

Diyarbakır’dan geldim… 

Emniyet mensubu T.B.K. ise, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde görev yaptığını söyledi. Burada terörle mücadele ettiği için hakkındaki dosyayı inceleyip savunmasını hazırlayamadığını kaydetti. Bunun için mahkemeden süre istedi.

ATAYÜN’E İKİNCİ KEZ EMEKLİLİK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün hakkında verdiği skandal kararlar bitmek bilmiyor. EGM yetkilileri, Atayün hakkında idari hata yapıldığı gerekçesiyle emeklilik işlemlerini durdurmuş ve geçmişteki alacaklarıyla beraber haklarını bir kaç gün önce iade etmişti. Ayrıca Atayün, eski görev yeri Arnavutköy Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görevlendirilmişti. Atayün’e bugün ulaşan tebligatta ise EGM’nin geçen yıl verdiği emeklilik kararıyla tekrar emekliye sevk edildiği öğrenildi. Atayün, 9 ayda ikinci kez zorunlu olarak emekli edilmiş oldu.

<< Önceki Haber ‘O dönemde polis bile değildim’ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER