O hep vazifelidir!

1980'lerin başında Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Yaşar Okuyan, "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adına vazifeli olduğuna" dair iddiasını tekrarladı.

SHABER3.COM

Siyasete Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) başlayan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin akabinde MHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak yargılanan, Anavatan Partisi (ANAP) hükûmetlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan, bir dönem Vatan Partisi'nde Doğu Perinçek'in Genel Başkan Yardımcılığı'nı üstlenen Yaşar Okuyan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "MİT mensubu olduğunu" iddia etti.

Okuyan, Bahçeli'nin daha önce yalanladığı iddiası için, "Devlet Bahçeli hep görevlidir, altını çiziyorum. Zaten Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ilişkisi, rahmetli Tuğrul Türkeş’in mektubu var bende. İsteyenler girsinler Alparslan Türkeş’in el yazısı mektup, 'Devlet Bahçeli MİT ajanı' diye görürler." ifadelerini kullandı.

Yaşar Okuyan, gazeteci Hakan Aygün'ün YouTube üzerinden yayınladığı programına katıldı. 

YAŞAR OKUYAN: DEVLET BAHÇELİ VAZİFELİYDİ

Okuyan son günlerde sık sık muhalefeti hedef alan MHP lideri Bahçeli'ye dair iddialarda bulundu. 

Bahçeli'nin avukatı aracılığıyla MİT'ten "temiz kâğıdı" aldırdığını söyleyen Okuyan şunları anlattı: “Devlet Bahçeli denen şahsı ben 40 küsür yıldır tanırım. Devlet Bahçeli daha yoktu. CKMP vardı, Rahmetlİ Türkeş’le biz oradan beri birlikte geldik. Devlet Bahçeli Gazi Üniversitesi’nde bir asistandı küçümsemiyorum ama vazifeliydi."

Okuyan, Hakan Aygün'ün “MİT’ten mi?” sorusuna “MİT’ten ve devamında" cevabını vererek, "Devlet Bahçeli hep görevlidir, altını çiziyorum." ifadelerini kullandı.

Okuyan, "Bir örnek daha vereyim. Yıl 1978, Kahramanmaraş katliamı olmuş. Bütün Türkiye’de sıkıyönetim ilan edilmiş. Bütün illerin girişi çıkışı kontrol ediliyor." diye konuştu.

KALAŞNİKOF ÇIKAN ARABANIN RUHSATI BAHÇELİ'NİN ÜZERİNE

Okuyan şöyle devam etti: "Devlet Bahçeli’nin yanına arkadaşlar geliyor, isimleri belli, öğrenciler. Bunun da beyaz bir Toros arabası var. Hepsi belgeli, dosyası var bende. Gelirken yolda bir saat kontrol yapılmıyor. Araba durduruluyor. İçindeki 3 kişiyi indiriyorlar arıyorlar. Bagajı açıyorlar portakal sandıkları arasında 2 tane kalaşnikof ve 702 mermi. Bunları toparlıyorlar. Doğru sıkıyönetim komutanlığına. Arabanın ruhsatında Devlet Bahçeli yazıyor. Karakola bile çağırmıyorlar, sıkıyönetim var. O çocukları yargılıyorlar atıyorlar içeri."

"MİT BÖYLE BİR BİLGİYİ TEYİT ETMEZ"

Hakan Aygün'ün "Sayın Bahçeli, MİT'e çalışma konusunu yalanlamadı değil mi?" sorusuna, "O da ilginç. 10 sene önceki büyük bir kongre sırasında MHP’de bu MİT ajanlığı ciddi bir tartışma konusu oldu. Avukatına MİT’e yazı yazdırdı, resmi bir yazı. MİT'ten temiz kâğıdı aldı. MİT diyor ki 'Bizim kayıtlarımızda Devlet Bahçeli isimli şahıs çalışır gözükmemiştir." karşılığını veren Okuyan, böyle bir görevlendirmenin kabul edilmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
ÖNE ÇIKAN HABERLER