O iddia doğrulandı

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kamışlı bölgesinde Rus askerlerinin yığınak yapmasıyla ilgili bilgilendirme talebi üzerine, "Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleri ile Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da da rejim güçleri ile birlikte belli bir Rus askeri varlığının söz konusu olduğu doğru. Burada Kamışlı'da rejim güçleri Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgi bu" dedi.

O iddia doğrulandı

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın Kamışlı bölgesinde Rus askerlerinin yığınak yapmasıyla ilgili bilgilendirme talebi doğrultusunda, Hükûmet yetkililerinden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bilgilendirme yaptı. 

Nabi Avcı, "Bu açıklamayı Millî Eğitim Bakanı olarak değil nöbetçi bakan olarak yapıyorum çünkü daha sonra "Millî Eğitim Bakanı niye bu işlerle uğraşıyor?" gibi polemiklere de neden olmak istemiyorum. Efendim, Kamışlı'yla ilgili sorulan soruya Dışişleri Bakanlığımızdan verilen bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum: Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleri ile Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da da rejim güçleri ile birlikte belli bir Rus askeri varlığının söz konusu olduğu doğru. Burada Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgi bu" diye konuştu.

DHA
<< Önceki Haber O iddia doğrulandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER