O iddia doğrulandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 22 2016
Paylaş
X Post
MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kamışlı bölgesinde Rus askerlerinin yığınak yapmasıyla ilgili bilgilendirme talebi üzerine, "Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleri ile Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da da rejim güçleri ile birlikte belli bir Rus askeri varlığının söz konusu olduğu doğru. Burada Kamışlı'da rejim güçleri Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgi bu" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın Kamışlı bölgesinde Rus askerlerinin yığınak yapmasıyla ilgili bilgilendirme talebi doğrultusunda, Hükûmet yetkililerinden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bilgilendirme yaptı.
Nabi Avcı, "Bu açıklamayı Millî Eğitim Bakanı olarak değil nöbetçi bakan olarak yapıyorum çünkü daha sonra "Millî Eğitim Bakanı niye bu işlerle uğraşıyor?" gibi polemiklere de neden olmak istemiyorum. Efendim, Kamışlı'yla ilgili sorulan soruya Dışişleri Bakanlığımızdan verilen bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum: Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleri ile Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da da rejim güçleri ile birlikte belli bir Rus askeri varlığının söz konusu olduğu doğru. Burada Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgi bu" diye konuştu.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Merkez Bankası faiz kararını açıkladı2.Trump’tan çok tartışılacak vaat: Ara seçimleri kazanırsa, her bir yetişkine 5 bin dolar verecek3.İran'dan ağır cevap: 9 ABD savaş uçağı vuruldu4.Maltepe’de silahlı saldırı alarmı: 2 ölü 1 yaralı var!5.Merz, AfD ve lideri Weidel'ı 'etnik temizlik'le suçladı
6.AKP transferi sonrası Özlem Çerçioğlu ailesine büyük TOGG kıyağı7.İmamoğlu'nun kayınbiraderine 220 gün sonra tahliye8.ABD ve Avrupa'dan gelen açıklamalar sonrası altın çakıldı!9.Almanya'nın Türkiye kökenli Başbakanı Özdemir'den AfD eleştirisi: 'Hükümetimizin de payı var'10.Kaşif Kozinoğlu soruşturması: İkisi gazeteci 9 kişi daha gözaltına alındı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER












