O iddia yalanlandı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 28 2016
Paylaş
X Post
Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden bugün Türkiye tarafına havan atışı yapıldı. Tanksavar silahıyla açılan ateşte bir fırtına obüsünün yanındaki mühimmat isabet aldı, alev çıktı. Terör örgütü IŞİD hesapları sosyal medyada 3 tankın vurulduğu propagandasını yaptı. Ancak askeri kaynaklar bu iddiayı yalanladı. Obüsün hafif şekilde hasar gördüğü, ciddi bir hasarın olmadığı, yaralanan herhangi bir askerin bulunmadığı belirtiliyor. Bölgedeki kaynaklar ise saldırı sonrası top atışı ile vurulan IŞİD mevzilerinde 11 teröristin öldürüldüğünü belirtiyor.

Bugün Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden Türkiye tarafına havan atışı yapıldı. Havan mermilerinden biri, sınır hattındaki Fırtına obüsüne isabet etti. IŞİD mevzilerine yönelik hemen karşılık verildi. Bölgedeki kaynaklar, "Top atışı ile dövülen mevzilerde 11 IŞİD militanının öldürüldüğünü söyledi. Yaşanan olay sonrası terör örgütü IŞİD üyeleri sosyal medya üzerinden 3 tankın vurulduğu propagandasını yaptı. Ancak güvenlik yetkilileri iddiayı yalanladı.
CNNTürk muhabiri ise canlı yayında özetle şu bilgileri verdi: Herhangi bir tankın isabet alması söz konusu değil. Bir Fırtına obüsünün yanındaki mühimmat isabet aldı. Yaralanan yok. Saldırı sonrası IŞİD'li teröristeler ait havan mevzisi vuruldu. Daha sonra o bölgeye koalisyon uçaklarıyla İHA'ların sevk edildiği, onların da vurulmuş havan dışında bir şey görmediği öğrenildi.
Yetkililer 1 obüsün isabet aldığını, ciddi bir hasarın olmadığını, ateş gelen noktanın da yoğun olarak vurulduğunu ifade ediyorlar.
SABAH 5 HAVAN ATILMIŞTI
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Suriye'nin Cerablus şehrine bağlı Elvaniye köyünden saat 11.00 civarında, Karkamış ilçesi sınırındaki Türkyurdu Mahallesi'ne 5 havan mermisi atıldığını söylemişti. Mermilerden 3'ünün boş araziye düştüğünü belirten Yerlikaya, "Hudut karakolu yakınına düşen mermilerden biri sınır hattındaki Fırtına obüsüne isabet etti. Obüste hafif hasar oluştu, ölen ya da yaralanan olmadı. Olayın ardından DAEŞ mevzileri Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı" demişti.
ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Gaziantep'in Karkamış ilçesinde, Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri yakınındaki ada bölgesinin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi.
KAYNAK:
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.NATO: İran füzesi, Kıbrıs’ı değil Türkiye’yi hedef aldı2.Washington Post: Trump Kürt liderlere “tarafınızı seçin” mesajı verdi3.Rusya ve Ukrayna’dan büyük esir takası: 500’e 500 anlaşması4.Riyad’da alarm: Diplomatik bölgede “sığınak” uyarısı5.Nahçıvan’da İHA krizi: Bakü’den İran’a sert uyarı, misilleme hazırlığı
6.Trump’tan dikkat çeken çıkış: “İran’daki lider seçiminde ben de olmalıyım”7.TOKİ Ankara kurasında “kayıp konut” krizi: 497 dairenin akıbeti ne olacak?8.MEB’den ‘Fatma Nur Çelik’ kararı; Kendisini yaşatamadıkları okula adını verecekler9.İran’dan Azerbaycan’a İHA saldırısı iddialarına yalanlama: “Provokasyonun arkasında...”10.Hatay'a düşen İran füzesi tartışmaları ateşledi: NATO'dan kritik Türkiye açıklaması!

ORHAN KESKİN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

NATO: İran füzesi, Kıbrıs’ı değil Türkiye’yi hedef...

Washington Post: Trump Kürt liderlere “tarafınızı ...

Rusya ve Ukrayna’dan büyük esir takası: 500’e 500 ...

Riyad’da alarm: Diplomatik bölgede “sığınak” uyarı...

Nahçıvan’da İHA krizi: Bakü’den İran’a sert uyarı,...





