O ilçede alarma geçildi

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü öncesi Halfeti’de polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemi sürüyor.

O ilçede alarma geçildi

Şanlıurfa Valiliği’nin yasaklamasına karşın, taraftarlarının 4 Nisan’da Öcalan’ın doğum gününü kutlayacaklarını ve Halfeti’ye gideceklerini bildirmesinin ardından güvenlik güçleri Halfeti ile Ömerli Mahallesi’ne giden yollarda yoğun önlem aldı. Halfeti’ye ulaşımın sağlandığı noktalarda zırhlı araçlar ile kontrol noktaları oluşturan polis ve jandarma, tüm araçları durdurarak didik didik arıyor. Araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol eden güvenlik güçleri uygun görülen araçların geçişlerine izin veriyor.


SİVEREK'TEN GEÇİŞE İZİN VERİLMEDİ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi’nde polis ekipleri, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yarın yapılacak doğum günü için Halfeti’ye gitmek isteyenlere izin vermedi. İlçenin çıkış noktasında zırhlı araçlarla kontrol noktası oluşturan polisler, Şanlıurfa yönüne giden araçları durdurarak aradı. Jandarmaların da destek verdiği uygulamada, kontrol noktasında durdurulan tüm araçlar tek tek aranıp, içinde bulunanların kimlikleri kontrol edildi. Güvenlik güçleri, Abdullah Öcalan’ın doğum gününe katılmak üzere Halfeti’ye gitmek isteyenlerin bulunduğu araçların geçişlerine izin vermeyerek geri dönmelerini istedi. Bu karara tepki gösteren Öcalan taraftarları ise uzun süre kontrol noktasında onlarca araçla bekledi.


MÜDAHALE UYARISINDA BULUNULDU

Güvenlik güçleri öğle saatlerinde bekleyişini sürdürenlere geri dönmeleri aksi halde müdahale edileceği uyarısında bulundu. Yapılan uyarının ardından bölgede bekleyen yüzlerce kişi araçlarına binerek geri döndü. Uygulamasını sürdüren güvenlik güçleri, Valiliğin kent merkezi ve ilçelerde her türlü etkinliği yasaklayan karar aldığını, bu doğrultuda Halfeti’ye gitmek isteyenlere izin verilmediğini kaydetti.


<< Önceki Haber O ilçede alarma geçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER