Lice'de sokağa çıkma yasağı başladı

DİYARBAKIR Valili'nden yapılan açıklamaya göre, Lice ilçesine bağlı 10 mahallede yapılacak operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice'de sokağa çıkma yasağı başladı


Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenleneceğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla, Lice ilçesi kuzeyi, Üçdamlar, Güldiken, Yaprakköy, Yorulmaz, Kılıçlı, Bayırlı, Yünlüce, Gürbeyli, Akçabudak ve Baharlar Mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 04 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 10.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

<< Önceki Haber Lice'de sokağa çıkma yasağı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER