O karikatür 'muhtarları' çok rahatsız etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 7 2016
Paylaş
X Post
İstanbul’da bir grup muhtar, Leman dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir muhtarla selfie çekildiğini gösteren karikatürü nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Karikatürde muhtarın terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a benzetildiğini belirten muhtarlar, derginin sorumlularından özür beklediklerini ifade etti. Erdoğan’a da seslenen muhtarlar selfie çekinme teklifinde bulundu.
Bakırköy Adliyesi’ne gelen İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği (İMDD) üyesi bir grup avukat, suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması yapan derneğin başkanı Selami Aykut, Leman dergisine tepki gösterdi.
'MİLLETİN HER TÜRLÜ MESELESİNE ÖNDERLİK'
Muhtarların tarihsel, köklü bir geçmişi olduğunu, hiçbir siyasi partiyle organik bağı bulunmadığını söyleyen Aykut, vatandaşlara etnik, siyasi, mezhepsel ve bölgesel ayrım yapmadan bütün hizmetlerine gece gündüz demeden amade olduklarını kaydetti. Muhtarların bir yüzünün milleti diğer yüzünün devleti temsil ettiğini söyleyen Aykut, en önemlisi devletin ve milletin her türlü meselesinde önderlik yaptığını, çözüm ortaya koyduğunu ifade etti.
'PKK TERÖR ÖRGÜTÜ ELE BAŞINA BENZETİLDİK'
Leman dergisinin, her kesiminden seçmenin tertemiz oylarıyla demokratik şekilde seçilen muhtarları hedef aldığını, kendisine siyasi malzeme yaptığını savunan Aykut, derginin 30 Mart tarihli sayısındaki muhtarlık camiasına ithafen yapılmış olan karikatürde muhtarın PKK terör örgütünün elebaşına benzetilerek çizildiğini kaydetti.
'MUHTARLIK CAMİASI DERİNDEN ÜZÜLDÜ'
Aykut, “Mesnetsiz, tahkir, alaycı, onur kırıcı, kara mizah olarak gördüğümüz bu durum tüm muhtarlık camiasını derinden üzmüştür. Tertemiz mazisi ve hizmeti olan biz muhtarlar buna dayanarak Leman dergisinin karikatüristini ve buna izin veren yöneticilerinin bu ayıplarını düzeltmelerini, tekzip ederek yayınlamalarını, muhtarlar olarak özür dilemelerini bekliyoruz.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dilek İmamoğlu’nun babası Fehmi Kaya: “Böyle siyaset olmaz; oy uğruna üç evladım içerde”2.AKP’ye geçeceği iddia ediliyordu; Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP’den istifa etti3.Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star’a seçildi4.Rusya’nın yeni nesil silahları ve askeri harcamalara giden dev bütçe5.57 şehirden daha kalabalık: Türkiye’nin nüfus şampiyonu belli oldu
6.2030’da kimse telefon kullanmayacak, yerini alacak cihazı Zuckerberg açıkladı7.İktidar medyasında ‘Bilal Erdoğan’ yoğunluğu: 40 günde yüzde 400 artış8.7 soruşturma kıskacındaki Mesut Özarslan’a Meral Akşener formülü: Neden muhatap oluyorsun, iktidara geç9.CHP’de istifa sonrası hukuk savaşı: Mesut Özarslan, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu10.Meclis’teki taciz davasında tutuklu kalmadı

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Dilek İmamoğlu’nun babası Fehmi Kaya: “Böyle siyas...

AKP’ye geçeceği iddia ediliyordu; Keçiören Belediy...

Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star’a...

Rusya’nın yeni nesil silahları ve askeri harcamala...

57 şehirden daha kalabalık: Türkiye’nin nüfus şamp...







