O karikatür 'muhtarları' çok rahatsız etti

İstanbul’da bir grup muhtar, Leman dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir muhtarla selfie çekildiğini gösteren karikatürü nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Karikatürde muhtarın terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a benzetildiğini belirten muhtarlar, derginin sorumlularından özür beklediklerini ifade etti. Erdoğan’a da seslenen muhtarlar selfie çekinme teklifinde bulundu.

O karikatür 'muhtarları' çok rahatsız etti

Bakırköy Adliyesi’ne gelen İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği (İMDD) üyesi bir grup avukat, suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması yapan derneğin başkanı Selami Aykut, Leman dergisine tepki gösterdi. 


'MİLLETİN HER TÜRLÜ MESELESİNE ÖNDERLİK'

Muhtarların tarihsel, köklü bir geçmişi olduğunu, hiçbir siyasi partiyle organik bağı bulunmadığını söyleyen Aykut, vatandaşlara etnik, siyasi, mezhepsel ve bölgesel ayrım yapmadan bütün hizmetlerine gece gündüz demeden amade olduklarını kaydetti. Muhtarların bir yüzünün milleti diğer yüzünün devleti temsil ettiğini söyleyen Aykut, en önemlisi devletin ve milletin her türlü meselesinde önderlik yaptığını, çözüm ortaya koyduğunu ifade etti.  


'PKK TERÖR ÖRGÜTÜ ELE BAŞINA BENZETİLDİK'

Leman dergisinin, her kesiminden seçmenin tertemiz oylarıyla demokratik şekilde seçilen muhtarları hedef aldığını, kendisine siyasi malzeme yaptığını savunan Aykut, derginin 30 Mart tarihli sayısındaki muhtarlık camiasına ithafen yapılmış olan karikatürde muhtarın PKK terör örgütünün elebaşına benzetilerek çizildiğini kaydetti. 


'MUHTARLIK CAMİASI DERİNDEN ÜZÜLDÜ'

Aykut, “Mesnetsiz, tahkir, alaycı, onur kırıcı, kara mizah olarak gördüğümüz bu durum tüm muhtarlık camiasını derinden üzmüştür. Tertemiz mazisi ve hizmeti olan biz muhtarlar buna dayanarak Leman dergisinin karikatüristini ve buna izin veren yöneticilerinin bu ayıplarını  düzeltmelerini, tekzip ederek yayınlamalarını, muhtarlar olarak özür dilemelerini bekliyoruz.” dedi. 



'TAZMİNAT DAVASI AÇACAKLAR'

Dergi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Aykut, ayrıca tazminat davası açacaklarını da belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Aykut, “Bölücü işbirlikçilere karşı her şeyin daha net anlaşılabilmesi için sizi İstanbul’a selfie çekinmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından muhtarlar suç duyurusu dilekçesini vermek üzere adliyeye girdi. Suç duyurusu dilekçesinde, karikatürün alaycı ve aşağılayıcı olduğu, bu kapsamda gerekli işlemlerin yapılması istendi.  

'ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ'

Leman dergisi kapağında, bazı konsolosların Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile adliyede selfie çekinmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki göstermesi üzerine Erdoğan’ın muhtarla selfie çekindiği bir karikatür yayınlamıştı. 


CİHAN

<< Önceki Haber O karikatür 'muhtarları' çok rahatsız etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER