O komutan istifa etti

Korgeneral Mehmet Şanver'in dün istifa dilekçesini verdiği ortaya çıktı

O komutan istifa etti

Darbe günü kızının düğünüyle gündeme gelen Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in dün istifa dilekçesini verdiği ortaya çıktı. Şanver darbe girişimine ilişkin de çok önemli detaylar anlattı. 

ORGENERALLİK BEKLERKEN…
Korgeneral Mehmet Şanver, orgenerallik için birinci sıradaydı. Orgeneral yapılmadı. Görev süresi uzatılmış ve Harp Akademileri Komutanlığı'na verilmişti. Şanver, “Meslek hayatımda hiç ikinci olmadım” dedi ve şunları söyledi:
“Yarbaylığımdan itibaren albaylığa, tuğgeneralliğe, tümgeneralliğe, korgeneralliğe hep birinci sırada terfi ettim. Filo komutanlığımda üstün birlik yetiştirme ödülü aldık. İkinci senemde en başarılı hava savunma filosu seçildik. Harekat komutanlığında iki filom vardı, filolar arası yarışmada bir filom birinci, diğeri ikinci oldu. 2 yıl üs komutanlığı yaptım, üssüm en başarılı üs seçildi. Tümgeneralliğimde ikmal bakım komutanlığı yaptım, NATO denetlemesinde sınıfta kalan komutanlığımızın sınıfını geçmesini sağladık. Korgeneralliğimde bir yıl lojistik komutanlığı yaptım. Sayıştay'ın lojistik sisteme vurmak istediği balyozu önledik ve sistemimizi akladık.”

<< Önceki Haber O komutan istifa etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER