O paralar da kayıp!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 28 2020
Paylaş
X Post
Cep telefonu operatörlerinden alınan ve internet altyapısını geliştirmek için kullanılmak üzere Evrensel Fon'a aktarılan 1,5 milyar TL'nin 1,4 milyar TL'si kayıp.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, internet erişiminin yaygınlaştırılması maksadıyla kurulan Evrensel Hizmet Fonu’nda 2019 yılı için 1,5 milyar TL toplandığını, bu paranın yaklaşık 1,4 milyar TL’sinin kayıp olduğunu iddia etti.
Emir, “Türkiye’nin dört bir yanında binlerce öğrenci internet ve bilgisayara erişimi olmadığı için eğitim hakkından yoksun kalırken, GSM operatörlerinden toplanan paranın yüzde 95’inin izi yok. Yüzde 5’ine yakınını da İstanbul’da Çamlıca Televizyon Kulesi’ne harcamışlar.” dedi.
"PARANIN NEREYE HARCANDIĞI AÇIKLANMIYOR"
Türk Telekom’un özelleştirilmesinin akabinde 2005 yılında Evrensel Hizmet Fonu kurulmuştu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir fonda biriken paranın kullanımına dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yazılı soru önergesi sundu.

2005 yılından bu yana GSM operatörlerinin her yıl gelirlerine oranla belirli miktarlarda Evrensel Hizmet Fonu’na para aktardıklarının altını çizen Emir, şu ifadeleri kullandı: "Evrensel Hizmet Fonu, köylerde ve kırsal bölgelerde yaşayan yurttaşlara sunulacak internet ve elektronik haberleşme hizmetlerinde kamu yatırımlarının devam ettirilebilmesi amacıyla kuruldu. Fonda biriken para 11 milyar TL’nin üzerinde . Ancak, son birkaç yıldır bazı kırsal bölgelerde kurulan baz istasyonları haricinde paranın nereye harcandığına dair kamuoyuna net bir açıklama yapılmıyor."
1,5 MİLYAR TL'NİN 1,4 MİLYAR TL'Sİ YOK
Emir, 2019 yılında GSM operatörlerinden Evrensel Hizmet Gelirleri ismi altında 1 m
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mutfaktaki Profesör2.İran'da Nükleer tesis vuruldu: Uluslararası Atom Ajansı'ndan korkutan uyarı!3.Nefret operasyonlarından bu kez kadınlar hedef alındı: 38’i kadın, 42 gözaltı4.İran'daki Nükleer Santralden Rus Personeli Tahliye Edildi5.Herkes bu rakamı konuşuyor: Pilot kurtarma operasyonunun ABD'ye maliyeti ağır oldu!
6.Bu nasıl vicdan!7.Sosyal medyayı karıştıran Trump iddiasına Beyaz Saray'dan cevap: Hastaneye mi kaldırıldı?8.ABD'de şok! Kayıp pilotlar için gönderilen uçaklar da vuruldu!9.Almanya'da ilginç tartışma: Yakıt tasarrufu için otobanlara hız sınırı ve pazar yasağı mı geliyor?10.Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye mi geçecek? Seçim tarihi belli oldu!

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

ŞERİF ALİ TEKALAN












