O reddetti ama Erdoğan imzaladı!

Seçim çalışmaları kapsamında Denizli’de gazetecilerle bir araya gelen DSP lideri Masum Türker, bütün cemaatlerin ‘suçlu’ ilan edildiği 2004 tarihli MGK kararlarıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

O reddetti ama Erdoğan imzaladı!

Türker, 57. hükümetin başbakanı Ecevit tarafından imzalanmayan kararların, Erdoğan tarafından kabul edildiğini söyledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 2004’teki Milli Güvenlik Kurulu’nda Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 59. hükümetin imzaladığı ve cemaatleri hedef alan kararların 57. hükümetin başbakanı olan Bülent Ecevit tarafından reddedildiğini açıkladı. İl milletvekili adaylarını tanıtmak için geldiği Denizli’de konuşan Türker, partisinin il başkanlığı binası yanındaki çay ocağında gazetecilerle sohbet etti. Masum Türker, bütün cemaatlerin düşman olarak tanımlandığı 2004’teki MGK kararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. AKP’nin, bugün suçladığı bütün kesimlerin desteği ile 2002 yılında iktidara geldiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tarikat ve cemaatlere tavrını, ilk defa 2004 yılında Hizmet Hareketi’nin fark ettiğini söyledi. Söz konusu kararların 57. hükümete de dayatıldığını ancak dönemin başbakanı merhum Bülent Ecevit’in, “Özgürlükleri engelliyorsunuz.” diyerek imzalamayı reddettiğini şu cümlelerle anlattı: “2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu’nda Sayın Tayyip Erdoğan, Sayın Bülent Ecevit’in, ‘Özgürlükleri engelliyorsunuz’ diye tavır koyarak imzalamadığı belgeyi imzaladılar. Bu belgeye göre Fethullah Gülen Cemaati de suçluydu, Kadiri tarikatı da, Süleymancılar da, Nakşibendiler de. Yani kendilerini var edenler de suçluydu! Bunu ilk fark eden, medyadaki konumu itibarıyla Fethullah Gülen Cemaati oldu.” ifadelerini kullandı.

Masum Türker, dershanelerin kapatılmasının aslında 2010 yılında gündeme geldiğini ancak dışarıya sızdırılmadığını bildirdi. Türker, “Çünkü Oslo’da Abdullah Öcalan adına müzakere edenler, dershanelerin de kapatılmasını istediler Güneydoğu Anadolu’da. Niye istediler? Çünkü Cemaat dershanelerinde okuyan Kürtleri dağa çıkaramıyorlardı. Algı operasyonu yapan iktidar bu ‘paralel’ sözünü nereden buldu? Tam bir yıl önce Abdullah Öcalan, yaptığı bir açıklamada, Türkiye’de bir paralel devlet olduğunu söylemişti. Yani Öcalan’ın ‘paralel devlet’ lafı, bu sefer Başbakan’ın ağzından çıktı ve Cemaat birdenbire hedefe alındı.” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE HAKİMLER KARARLARI SEBEBİYLE YARGILANAMAZ


DSP liderinin gündeminde yargı bağımsızlığı da vardı. Dünya yargı tarihinde bir hakimin, verdiği karardan dolayı mahkûm edildiği tek ülkenin Türkiye olduğunu anlattı. Türker, “Osmanlı döneminde kadılar bile yargılanmamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde hakimler yargılanmamıştır ama maalesef Türkiye’de iki hakim, dört savcı yargı kararları nedeniyle suçlanmakta. Hakim katil olur, karısını öldürür, başkasını öldürür ya da rüşvet alır, ondan dolayı suçlayabilirsin. Nitekim yargılananlar var ama verdikleri kararlardan dolayı, hukuk sistemi yoluyla o kararın düzeltilmesi mümkünken o kararı veren kişileri yargılayan tek yer Türkiye’dir.” dedi. ZAMAN

<< Önceki Haber O reddetti ama Erdoğan imzaladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER